Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 09-Απρ-2020 21:50

    Σ. Αραβία: Πάνω από 150 "βασιλικά κρούσματα" κορονοϊού - Κλειδωμένοι σε παλάτια βασιλιάς και πρίγκιπας

    Σ. Αραβία: Πάνω από 150 "βασιλικά κρούσματα" κορονοϊού - Κλειδωμένοι σε παλάτια βασιλιάς και πρίγκιπας
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 150 μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, κάτι που ώθησε τον βασιλιά Σαλμάν, αλλά και τον πρίγκιπα διάδοχο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σε εκτεταμμένη απομόνωση.

    Οι γιατροί του ειδικού νοσοκομείου, King Faisal, ασχολούνται με τη θεραπεία της βασιλικής οικογένειας και το νοσοκομείο προετοιμάζει 500 επιπλέον κλίνες, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για τον κορονοϊό. Το νοσοκομείο είπε: "Ετοιμάζεται ένα σύστημα για VIP ασθενείς που προέρχονται από όλη τη χώρα".

    Σύμφωνα με το περιοδικό Time, το νοσοκομείο έστειλε ένα μήνυμα αυξημένου συναγερμού στους γιατρούς. Είπαμε στο μήνυμα ότι δεν γνωρίζουν πόσες περιπτώσεις θα έρθουν σε αυτούς αλλά όλοι οι ασθενείς θα απομακρυνθούν και οι γιατροί θα εξετάσουν  μόνο την περίπτωση έκτακτης ανάγκης που σχετίζεται με την βασιλική οικογένεια.

    Κανένα μέλος του προσωπικού που έχει προσβληθεί από τον ιό δεν θα επιτρέπεται να παραμείνει σε αυτό το κορυφαίο νοσοκομείο στο Ριάντ, ώστε τα δωμάτια να μπορούν να διατηρούνται ασφαλή για βασιλικά μέλη.

    Ο πρίγκιπας Φαϊσάλ Μπιν Μπάνταρα αλ Σαούντ, ο κυβερνήτης του Ριάντ και ένας ανιψιός και στενός συνεργάτης του βασιλιά Σάλμαν συγκαταλέγονται στα εκατοντάδες κρούσματα της βασιλικής οικογένειας. Ένιωσαν αδιαθεσία και υπεβλήθησαν σε τεστ, αμέσως μετά την επιστροφή τους από χώρες της Ευρώπης.

    Από την άλλη πλευρά, ο βασιλιάς Σαλμάν έχει απομονωθεί υπό αυστηρότατο καθεστώς, σε ανάκτορο κοντά στην Τζέντα, έχοντας στο πλευρό του δεκάδες γιατρούς, ενώ ο πρίγκιπας Σαλμάν, έπραξε το ίδιο σε απομακρυσμένη περιοχή της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ