Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 01-Ιουλ-2020 13:35

    Χρεοκόπησε η NPC, διαχειρίστρια των καταστημάτων Pizza Hut και Wendy's στις ΗΠΑ

    Χρεοκόπησε η NPC, διαχειρίστρια των καταστημάτων Pizza Hut και Wendy's στις ΗΠΑ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η NPC International, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης καταστημάτων Pizza Hut στις ΗΠΑ μέσω franchise υπέβαλε αίτηση κήρυξης χρεοκοπίας, καθώς τα σχετιζόμενα με την πανδημία του κορονοϊού shutdown προστέθηκαν σε ήδη υπάρχοντα προβλήματα και τελικώς την έριξαν στα "βράχια".

    Η εταιρεία προσέφυγε στο Εδάφιο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ για προστασία, μέσω δικαστηρίου του Τέξας, την Τετάρτη. Η NPC άνοιξε το πρώτο εστιατόριο Pizza Hut το 1962 και διαχειρίζεται περισσότερα από 1.225 καταστήματα Pizza Hut και άνω των 385 καταστημάτων Wendy’s στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπό της, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

    NPC και Pizza Hut πάλευαν εδώ και καιρό με το εργασιακό κόστος και το κόστος των υλικών, προσπαθώντας να κατευθυνθούν ισχυρότερο προς το delivery και να απομακρυνθούν από το μοντέλο των φυσικών καταστημάτων - εστιατορίων.

    Η  εδρεύουσα στο Overland Park του Κάνσας εταιρεία αντιμετώπιζε εδώ και καιρό σκληρότατο ανταγωνισμό από την Domino’s Pizza και την Papa John’s International.

    Η NPC έχει συγκεντρώσει χρέος 903 εκατ. δολ. και έχει διαπραγματευτεί με το 90% των πιστωτών πρώτης γραμμής και με το 17% εκείνων δεύτερης γραμμής. Το σχέδιο έχει ως στόχο  τη μείωση του χρέους της εταιρείας, με τους πρώτους να λαμβάνουν μετοχές της εταιρείας και πιθανόν να συμμετέχουν σε μια νέα κεφαλαιακή ένεση. Στο σχέδιο περιλαμβάνεται επίσης και η πώληση τουλάχιστον ορισμένων εστιατορίων.

    Η αίτηση πτώχευσης δεν σημαίνει ότι Pizza Hut και Wendy’s θα εξαφανιστούν ή θα κλείσουν. Η NPC μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί τα καταστήματα κατά την περίοδο της αναδιάρθρωσης, ενώ η χρεοκοπία δεν επηρεάζει τα καταστήματα Pizza Hut και Wendy’s που διαχειρίζονται μέσω franchise άλλες εταιρείες.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ