Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 13-Μαϊ-2019 19:28

    Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής: Οικονοµικά αποτελέσµατα 2017-2018

    Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής: Οικονοµικά αποτελέσµατα 2017-2018
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Εταιρεία Διανοµής Αερίου Αττικής σε ανοδική πορεία

    Με εντυπωσιακά αποτελέσματα έκλεισε το οικονοµικό έτος 2018 για την Εταιρεία Διανοµής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής), η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά έχει να επιδείξει ρεκόρ συνδέσεων. Ο αριθµός των πελατών αυξήθηκε κατά 21% την τελευταία διετία και σήµερα ανέρχεται στους 120.000, µε αποτέλεσµα η διείσδυση του φυσικού αερίου στην Αττική να είναι πλέον στο 35%, αυξηµένη κατά 6% στην περίοδο 2017-2018.

    Τα µετά από φόρους κέρδη της Εταιρείας για το 2018 ανέρχονται σε 10,77 εκατ. ευρώ, έναντι 7,85 εκατ. ευρώ το 2017, δηλαδή αυξηµένα κατά 37,2%. Οι επιτυχίες της Εταιρείας είναι αποτέλεσµα συλλογικής προσπάθειας: ορθολογική διαχείριση πόρων, µείωση δαπανών σε συνδυασµό µε την αύξηση του αριθµού των καταναλωτών. Αξίζει να σηµειωθεί ότι οι καλές καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του χειµώνα των τελευταίων δύο ετών συνετέλεσαν στη µειωµένη χρήση του φυσικού αερίου και, κατά συνέπεια, σε µειωµένη κερδοφορία.

    Η ΕΔΑ Αττικής μέσα στο  2018 άλλαξε µετοχική σύνθεση• η Shell πώλησε τις µετοχές της στη ΔΕΠΑ (Δηµόσια Επιχείρηση Αερίου), µε αποτέλεσµα σήµερα η Εταιρεία να ανήκει κατά 100% στη ΔΕΠΑ. Η ΕΔΑ Αττικής εκπόνησε και σύντοµα θα παρουσιάσει το νέο της Επιχειρησιακό Σχέδιο και το Σχέδιο Ανάπτυξης, το οποίο στοχεύει στον διπλασιασµό των συνδέσεων µέχρι το 2025 και στη συνεχώς ανοδική πορεία της Εταιρείας. Στόχος της ΕΔΑ Αττικής είναι η µέγιστη διείσδυση του φυσικού αερίου στην Αττική προς όφελος των καταναλωτών και η µείωση, µε τον τρόπο αυτό, της τελικής τιµής στον καταναλωτή. 

    Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 δεν καταγράφηκε, κατά τις ώρες εργασίας, ατύχηµα εργαζοµένου. Η ΕΔΑ Αττικής µε συστηµατικές δράσεις (πρόγνωσης/πρόληψης), εκπαιδεύσεις και επιθεωρήσεις συνεχώς βελτιώνει τις υπηρεσίες της σε θέµατα υγείας και ασφάλειας. Στόχος της είναι τα µηδενικά ατυχήµατα, καθώς και η εγγύηση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζοµένων στην ΕΔΑ Αττικής, αλλά και όσων επηρεάζονται, είτε άµεσα είτε έµµεσα, από τις επιχειρηµατικές-αναπτυξιακές δραστηριότητές της. 

    Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Αττικής, κ. Δηµήτριος Παπακώστας, δήλωσε: "Ευχαριστώ θερµά τους εργαζoµένους στην Εταιρεία που σε µια δύσκολη µεταβατική περίοδο παρέµειναν συνεπείς στα εργασιακά τους καθήκοντα, θέτοντας τις βάσεις για την αναπτυξιακή πορεία της Εταιρείας στα επόµενα χρόνια. Περισσότερα χιλιόµετρα δικτύου, µεγαλύτερη διείσδυση του φυσικού αερίου, περισσότερες συνδέσεις και πιο σύγχρονες υπηρεσίες ώστε το φυσικό αέριο να τροφοδοτεί όλο και περισσότερους καταναλωτές, µε ασφάλεια, αξιοπιστία, αποδοτικότητα".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ