Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 27-Φεβ-2019 16:44

    Χρ. Σπίρτζης: Ο Καλογρίτσας έχει εγγυητικές από την Τράπεζα Αττικής

    Χρ. Σπίρτζης: Ο Καλογρίτσας έχει εγγυητικές από την Τράπεζα Αττικής
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Την διαβεβαίωση ότι η τεχνική εταιρία Καλογρίτσα έχει πάρει τις απαραίτητες εγγυητικές από την Τράπεζα Αττικής έδωσε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρζτης. Ο ίδιος ζήτησε να προσέλθει μάλιστα στην Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας να μιλήσουν για την Τράπεζα Αττικής και την ανακεφαιολοποίησή της.

    Κατά την διάρκεια ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά  με τις συμβάσεις για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος και συγκεκριμένα τα τμήματα: Δουναίικα – Πύργος, , Βάρδα – Α.Κ. Κυλλήνης,  Σαγαίικα – Βάρδα,  Κάτω Αχαΐα – Σαγαίικα, Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας – Κάτω Αχαΐα και  Μιντιλόγλι – Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση με τον τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών της ΝΔ Κώστα Καραμανλή τόσο για την Τράπεζα Αττικής όσο και τον κ. Καλογρίτσα.

    "Αν θέλετε να έρθει στην Βουλή ο κ. Στουρνάρας, θα πρέπει να μας πείτε κι εσείς για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής, για την οποία έχετε ευθύνη, ως πρόεδρος τότε του ΤΕΕ που χειρίστηκε τα κεφάλαια του ΤΣΜΕΔΕ. Για τα 600 εκ. ευρώ", πέταξε το γάντι ο κ. Καραμανλής στον υπουργό. Την ίδια στιγμή ο τομεάρχης της ΝΔ ανέφερε για τα δάνεια που έχει η τεχνική εταιρία Καλογρίτσα στην ίδια τράπεζα ότι δεν εξυπηρετούνται και σημείωσε πως δεν έλαβε εγγυητικές γιατί είχε βγει εκτός διαδικασίας στην εργολαβία Πάτρας-Πύργου, στα κομμάτια που είχε κηρυχτεί μειοδότης;

    Ο κ. Σπίρτζης υπερασπίστηκε την ανακεφαλαιοποίηση της Αττικής, λέγοντας πως έπρεπε να σωθεί μια κρατική Τράπεζα. "Από τότε είπαμε στον κ. Στουρνάρα να μπει να κάνει ελέγχους.Σε ό,τι αφορά τον κ. Καλογρίτσα, θέλω να πω πως ζήτησε πιστοληπτική ικανότητα και την έφερε από την Τράπεζα Αττικής. Δεν ξέρω από πού έχετε εσείς ενημέρωση για το αντίθετο. Εάν έχετε κάτι συγκεκριμένο, να το καταγγείλετε".

    Όπως είπε ο υπουργός, σε δύο μήνες από την υπογραφή σύμβασης θα μπουν μπουλντόζες στο έργο, το οποίο θα τελειώσει σε 3,5 χρόνια.

    Μαρία Νταλιάνη

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ