Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 03-Απρ-2019 14:22

    Δίκη προφυλακισμένου δικηγόρου για την Κορυδαλλός Mafia: Τη μεταγωγή του διέταξε το δικαστήριο

    Δίκη προφυλακισμένου δικηγόρου για την Κορυδαλλός Mafia: Τη μεταγωγή του διέταξε το δικαστήριο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Του Παναγιώτη Στάθη

    Τη μεταγωγή στο δικαστήριο του δικηγόρου που προφυλακίστηκε πριν δύο 24ωρα για τη μαφία των φυλακών διέταξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, που δικάζει την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του. Ο 65χρονος δικηγόρος αρνήθηκε να εμφανιστεί επικαλούμενος την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Μάλιστα διά του Αλέξανδρου Λυκουρέζου ζήτησε την αναβολή της δίκης.

    Στο δικαστήριο μετήχθη ο Αρ. Φλώρος και οι δυο Αλβανοί, οι οποίοι φέρονται να έχουν ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου. Ο ένας κατηγορείται για την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου, ενώ ο δεύτερος είναι μάρτυρας στην υπόθεση και παράλληλα φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

    Δήλωση και παραίτηση δικηγόρου

    Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο διαβάστηκε δήλωση του κατηγορούμενου δικηγόρου στην οποία ανέφερε: "Δεν επιθυμώ να παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων", συμπληρώνοντας ότι θα τον εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος.

    Για "αντιφατική ερμηνεία" της δήλωσης η οποία μπορεί να εκληφθεί και ως παραίτηση από την πολιτική αγωγή έκανε λόγο η υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου, η οποία παράλληλα εξέφρασε την αντίρρησή της στην αναβολή της υπόθεσης. Η ανατροπή ήρθε όταν ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος προσήλθε στο δικαστήριο, δηλώνοντας ότι έχει παραιτηθεί από την υπόθεση στην οποία εκπροσωπούσε  μέχρι χθες τον 65χρονο δικηγόρο.

    Άγνοια

    "Δηλώνω κατηγορηματικά ότι είχα πλήρη άγνοια της δήλωσής του αυτής (σ.σ. της δήλωσης του κατηγορούμενου δικηγόρου) ότι θα τον εκπροσωπήσω στο δικαστήριο. Από χθες το βράδυ δήλωσα ενώπιον της συζύγου του και άλλων ότι δεν επιθυμώ να συνεχίσω να τον εκπροσωπώ στην υπόθεση".

    Ο κ. Παναγόπουλος διευκρίνισε ότι δεν ήρθε σε επαφή με τον κατηγορούμενο δικηγόρο, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητεί στη συνέχεια, φανερά εκνευρισμένη, να ενημερωθεί με φαξ από τον Κορυδαλλό σχετικά με τις προθέσεις του κατηγορούμενου δικηγόρου, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίτωση θα διατάξει τη μεταγωγή του "για να ξεκαθαρίσει".

    Το φαξ δεν έφτασε και τελικά το δικαστήριο διέταξε τη μεταγωγή του δικηγόρου μέσα στην ημέρα, με τους ενόρκους να διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία.

    *Διαβάστε ακόμα

    Η δίκη μιας απόπειρας ανθρωποκτονίας που γέννησε την Κορυδαλλός- Mafia

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ