Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 16-Μαϊ-2019 08:41

    Τα "φαβορί" πέρασαν το στάδιο της προεπιλογής για την προεδρία του Αρείου Πάγου

    Τα "φαβορί" πέρασαν το στάδιο της προεπιλογής για την προεδρία του Αρείου Πάγου
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Του Παναγιώτη Στάθη

    Τα θεωρητικά φαβορί για την ηγεσία της Δικαιοσύνης επιλέχθηκαν τελικά από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής , η οποία άνοιξε επισήμως την κούρσα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Η διάσκεψη ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που είχαν χρίσει ως φαβορί και για τις δυο θέσεις ανωτάτων δικαστών τις κυρίες Ειρήνη Καλού, Διονυσία Μπιτζούνη και Δήμητρα Κοκοτίνη.

    Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό (γεγονός σχετικά μη σύνηθες) ότι oι τρεις γυναίκες δικαστές (δύο αντιπρόεδροι και μια εκ του Αρείου Πάγου) είναι παράλληλα υποψήφιες και για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την οποία θα αποφασίσει σήμερα η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ισοψήφησαν με 15 ψήφους η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ειρήνη Καλού και η Αρεοπαγίτισσα Διονυσία Μπιτζούνη, ενώ τρίτη με 13 ψήφους αναδείχθηκε η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη. Ακολούθησαν κατά σειρά ο Αρεοπαγίτης Γεώργιος Χοϊμές, η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου και η Αρεοπαγίτισσα Αρτεμισία Παναγιώτου.

    Εισαγγελέας
    Την τελική απόφαση θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες. Σήμερα η διάσκεψη θα ακροαστεί τους υποψηφίους για τη θέση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που πέραν των τριών γυναικών δικαστών που προκρίθηκαν και για τη θέση του προέδρου είναι και οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Παναγιώτης Καραγιάννης.

    Προεκλογική
    Η επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα πάντα, αλλά αυτή αυξάνεται τη δεδομένη στιγμή που διανύουμε προεκλογική περίοδο. Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που θεωρούν πως η εκκίνηση της διαδικασίας (νωρίτερα σχετικά) αποτελεί μια ένδειξη πως η κυβέρνηση ουσιαστικά θέλει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, ακόμα δηλαδή και πρόωρων εκλογών.
     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ