Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 13-Σεπ-2019 13:58

    Ένας νεκρός από αναθυμιάσεις στην πυρκαγιά στην Ανδρίτσαινα - Σε ύφεση η φωτιά στο Λαγονήσι

    Ένας νεκρός από αναθυμιάσεις στην πυρκαγιά στην Ανδρίτσαινα - Σε ύφεση η φωτιά στο Λαγονήσι
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:45

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Καλλιθέα του δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων, όπου ένας άνδρας 55 ετών έχασε τη ζωή του. Σύμφωνα με το ilia.news, ο άτυχος άνδρας έσπευσε εθελοντικά να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα, δίπλα στα σπίτια του χωριού, αλλά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κρεστένων εξαιτίας των αναθυμιάσεων. Παρά τις προσπάθειες ωστόσο των γιατρών του Νοσοκομείου ο 55χρονος κατέληξε.

    Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που κατακαίει δασική έκταση.

    Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως να απειλεί σπίτια. Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

    Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντρέχουν τέσσερις υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Λαγονήσι

    Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε οικοπεδική έκταση με χαμηλή βλάστηση στις οδούς Σφενδόνης, Πάρου Δωδεκανήσων και Παπαφλέσσα.

    Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και οριοθετημένη. Στο σημείο επιχείρησαν 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και  4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 συντονιστικό.

    Σημειώνεται ότι, με εισήγηση της πυροσβεστικής, λίγο πριν τις 2:30 μμ,  απομακρύνθηκαν κάτοικοι  της περιοχής, όπου ήταν σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:30, ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.
     
    Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο  δήμαρχος  Σαρωνικού και τέως αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου είπε ότι έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής, και απεύθυνε έκκληση μέσω του ΣΚΑΪ οι κάτοικοι να φύγουν.  Η φωτιά είπε, μαίνεται απέναντι από το ξενοδοχείο Grand Resort στο 40ο χιλιόμετρο.

    "Ο άνεμος έχει πάρα πολύ μεγάλη ένταση, είναι δυνατός, η φωτιά έχει φτάσει και σε κατοικημένες περιοχές. Παρακαλώ βοηθήστε μας και πέστε να εκκενωθεί η περιοχή", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Εν τω μεταξύ, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Αθηνών - Σουνίου από τη Λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Κρέσνας, αλλά και στην οδό Παπαφλέσσα από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την Παύλου Μελά, που είχαν κλείσει το μεσημέρι.

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ