Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 20-Νοε-2019 18:46

    Grape Escape: Ο νέος "προορισμός" για τους λάτρεις του ελληνικού κρασιού

    Grape Escape: Ο νέος "προορισμός" για τους λάτρεις του ελληνικού κρασιού
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο Οινοτουρισμός είναι ένα είδος "εναλλακτικού" τουρισμού που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- επισκέψεις σε αμπελώνες και οινοποιεία. Κατά τη διάρκεια των Wine Tours. ο ταξιδευτής μπορεί να  δοκιμάσει κρασιά αλλά και να συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής τους.

    Η βιομηχανία γύρω από τον οινοτουρισμό έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μια διαδεδομένη επιλογή ιδιαίτερα στο εξωτερικό. 

    Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις ΗΠΑ, 27 εκατομμύρια ταξιδιώτες ή το 17% των Αμερικανών που κάνουν ταξίδια αναψυχής, έχουν ασχοληθεί με δραστηριότητες που σχετίζονται με τη μαγειρική και το κρασί. Στην Ιταλία το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε περίπου πέντε εκατομμύρια ταξιδιώτες, οι οποίοι αποφέρουν στη χώρα έσοδα 2,5 δισ. ευρώ.

    Η αλήθεια είναι ότι και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να "ευδοκιμεί" αυτό το είδος τουρισμού αλλά σε καμία περίπτωση στον βαθμό που θα "έπρεπε" αν αναλογιστεί κανείς τις δυνατότητες της χώρας μας. Η Ελλάδα είναι μια κατεξοχήν οινοπαραγωγική χώρα με πολύ μεγάλη ετήσια παραγωγή και μοναδικές τοπικές ποικιλίες που "περιμένουν" να αναδειχθούν.

    Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει μια νέα πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε με επισκέψεις σε αυστηρά επιλεγμένα οινοποιεία και Wine Bars της Αττικής και αναμένεται σύντομα να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

    pin

    Ο λόγος για το Grape Escape (www.grapeescape.gr), τον νέο "κόμβο συνάντησης" για τους λάτρεις του κρασιού. Το Grape Escape, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους του marketing και της επικοινωνίας και από τους δημιουργούς του εξειδικευμένου περιοδικού "Grape", αποτελείται από μια ομάδα έμπειρων sommelier και αφοσιωμένων Wine Lovers που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν αξέχαστες οινικές εμπειρίες, συνδυάζοντας γνώση με διασκέδαση.

    Μοναδικές περιηγήσεις στην Ελλάδα

    Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, διοργανώνονται περιηγήσεις - εμπειρίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίες συνδυάζουν το κρασί, τη γαστρονομία, την ελληνική κουλτούρα αλλά και μαγευτικά τοπία.

    Ο πρώτη επιλογή που μπορούν να έχουν οι ταξιδιώτες είναι η περιήγηση στον Αττικό Αμπελώνα  και κάποια από τα πιο διάσημα και φημισμένα οινοποιεία της περιοχής. Εκεί, έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν υψηλής ποιότητας κρασί από τοπικές ποικιλίες, όπως Σαββατιάνο, Μαλαγουζιά, Ροδίτη, Ασύρτικο, Αγιωργίτικο και ρετσίνα, ενώ τους προσφέρεται μεταφορά από και προς τον τόπο διαμονής, μεσημεριανό και αγγλόφωνος συνοδός sommelier.

    pin

    Τα "προνόμια" αυτά θα απολαύσουν και όσοι επιλέξουν κάποιον άλλον από τους ήδη διαθέσιμους προορισμούς, όπως τη Νεμέα ή το Σούνιο. 

    Η Νεμέα, και γενικότερα η Κορινθία, δεν χρειάζεται πολλές "συστάσεις" για τους λάτρεις του κρασιού. Η περιοχή έχει αμέτρητες επιλογές όσον αφορά τον οινοτουρισμό ενώ συνδυάζει τη φυσική ομορφιά, με τα πανέμορφα, γεμάτα αμπελώνες χωριά της. Όσοι συμμετέχουν στο Nemea Wine Tour θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν επίσης τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, τη λίμνη Στυμφαλία, τον Φενεό και τον ποταμό Ασωπό.

    Όσον αφορά το Sounio Wine Tour, όσοι το επιλέξουν θα επισκεφθούν ένα μοναδικό οινοποιείο της περιοχής, θα δοκιμάσουν βραβευμένα τοπικά κρασιά, θα περιηγηθούν σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαίας Ελλάδας και θα δειπνήσουν δίπλα στη θάλασσα με παραδοσιακό φαγητό.

    pin

    Wine Bar hopping στη νυχτερινή Αθήνα

    Εκτός από τις περιηγήσεις, το Grape Escape δίνει επίσης στους ταξιδευτές  τη δυνατότητα να "ζήσουν" όπως οι ντόπιοι, ξεναγώντας τους βόλτα στη νυχτερινή Αθήνα και "γνωρίζοντάς" τους τα καλύτερα Wine Bars της πόλης. 

    Το tour αυτό, εκτός από κρασί, περιλαμβάνει φαγητό αλλά και την παρουσία αγγλόφωνου ξεναγού ο οποίος "βοηθά" τους συμμετέχοντες να μπουν στην ελληνική κουλτούρα και να διασκεδάσουν σε μη τουριστικούς προορισμούς που δύσκολα θα "συναντούσαν" διαφορετικά.

    Περισσότερες πληροφορίες για το Grape Escape μπορείτε να βρείτε εδώ: https://grapeescape.gr/

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ