Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 04-Μαϊ-2020 17:05

    Στην αγορά εξοπλισμού για την καθαριότητα, ύψους 2 εκατ. ευρώ, προχωρά ο Δήμος Πεντέλης

    Στην αγορά εξοπλισμού για την καθαριότητα, ύψους 2 εκατ. ευρώ, προχωρά ο Δήμος Πεντέλης
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ενισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τομέα της καθαριότητας ο Δήμος Πεντέλης. Όπως γνωστοποίησε η δημοτική Αρχή, εγκρίθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ η αγορά εξοπλισμού ύψους 2 εκατ. ευρώ (1,9 εκατ. η χρηματοδότηση και 100.000 ευρώ ίδια συμμετοχή). Έτσι, ο δήμος θα μπορεί να εφαρμόσει καθολικά σε όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά την ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων.

    Συγκεκριμένα, θα αποκτήσει: τρία νέα απορριμματοφόρα, με ενσωματωμένο πλυντήριο κάδων, για τη συλλογή βιοαποβλήτων, 2.150 καφέ κάδους, 14.500 μικρούς κάδους συλλογής βιοαποβλήτων για κάθε νοικοκυριό, 980 κάδους οικιακής κομποστοποίησης, 20 μεγάλους κάδους κομποστοποίησης για τα σχολεία του δήμου, 1 φορτηγό με αρπάγη για την περισυλλογή κλαδιών, 1 φορητό τεμαχιστή κλαδιών, σύστημα ζύγισης κάδων και ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, που θα παρακολουθεί ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

    Στις δηλώσεις της, η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Η συστηματική δουλειά που κάνουμε, φέρνει συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών. Μετά τα 2.300.000 ευρώ που εξασφαλίσαμε για την μετακίνηση των πυλώνων του ΑΔΜΗΕ από τη Νέα Πεντέλη και εξοικονομήθηκαν από τον προϋπολογισμό του δήμου, εξασφαλίσαμε άλλα 1.900.000 ευρώ στον νευραλγικό τομέα της καθαριότητας".

    Και στη συνέχεια τόνισε: "Θέλουμε να βάλουμε τον δήμο πολύ γρήγορα σε μια νέα σύγχρονη λογική στην διαχείριση των απορριμμάτων. Στη λογική που επιβάλλει να ανακυκλώνουμε περισσότερο και να στέλνουμε λιγότερα απορρίμματα για ταφή στο ΧΥΤΑ της Φυλής. Θα βάλουμε τον καφέ κάδο στη ζωή των συμπολιτών μας, θα βάλουμε τον καφέ κάδο σε κάθε νοικοκυριό. Έτσι, θα προστατεύουμε περισσότερο το περιβάλλον και την τσέπη των συμπολιτών μας από άσκοπα έξοδα".

    ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ