Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 06-Μαϊ-2020 21:35

    Περίπου 150 άτομα στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή

    Περίπου 150 άτομα στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Παρά τις απαγορεύσεις και το κλείσιμο της πλατείας Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, περίπου 150 άτομα μαζεύτηκαν στο σημείο το βράδυ της Τετάρτης και παρέμειναν εκεί μέχρι αργά.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο καλούν τον κόσμο να αδειάσει την πλατεία και πραγματοποιούν ελέγχους σε πολίτες.

    Οι συγκεντρωμένοι ακούγοντας την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που τους καλούσε να απομακρυνθούν, φώναξαν συνθήματα, όπως "έξω από την πλατεία η αστυνομία".

    Να σημειωθεί πως κυκλοφορεί διαδικτυακό κάλεσμα για συγκεντρώσεις στην πλατεία.

    Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Αγία Παρασκευή, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι "δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους επιστήμονες υγείας και τις συμβουλές τους, περιφρονούν τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις του κράτους για τους κινδύνους του συγχρωτισμού, ιδιαίτερα όταν δεν λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης και προστασίας και κυρίως αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι τις ευπαθείς ομάδες και για τις συνέπειες των άσκοπων, μαζικών και χωρίς μέτρα συγκεντρώσεων".

    Σημείωσε ότι την Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών και χθες "επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού", κάτι που επιβάλλει τη λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα.

    Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στον χώρο και σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής, η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 21:00 έως τις 6:00 και μέχρι νεωτέρας.

    Πηγή: thetoc.gr

    Διαβάστε ακόμα: 

    * Ανησυχία μετά το υπαίθριο πάρτι 300 ατόμων στην Αγία Παρασκευή - Πόλεμος με την αστυνομία

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ