Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 10:50

    Ελεύθερες οι μετακινήσεις από τις 18 Μαΐου και για Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Σαλαμίνα και Αγκίστρι

    Ελεύθερες οι μετακινήσεις από τις 18 Μαΐου και για Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Σαλαμίνα και Αγκίστρι
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Από την προσεχή Δευτέρα 18 Μαΐου δεν θα επιτρέπονται πλέον μόνο οι μετακινήσεις στην Ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του The Toc, θα είναι ελεύθερες και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

    Ο κ. Χαρδαλιάς κατά την χθεσινή ενημέρωση απέφυγε να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις μεν αλλά η απόφαση για "άνοιγμα” στις μετακινήσεις και προς Σαλαμίνα, Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο Ύδρα και Σπέτσες στις 18.05, φέρεται να είναι ειλημμένη για την Κυβέρνηση, λόγω και της εγγύτητάς τους με την Αθήνα.

    Για τα υπόλοιπα νησιά της Επικράτειας, ο σχεδιασμός μένει για την ώρα ως έχει. Δηλαδή η μετακίνηση να επιτρέπεται από τις 25.05 , χωρίς όμως να έχει οριστικοποιηθεί ακόμη σχετική απόφαση ( ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε ότι πρόκειται για απόφαση που θα ληφθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας).

    Η εκπεφρασμένη πρόθεση της Κυβέρνησης άλλωστε είναι – επιδημιολογικής καμπύλης επιτρεπούσης- η χώρα να βρει γρήγορη οικονομική περπατησιά και ασφαλώς να μην χαθεί η τουριστική περίοδος.

    Μετά τις 8 Ιουνίου ανοίγουν και τα ξενοδοχεία

    Στις προθέσεις της Κυβέρνησης φέρεται να είναι και η επιτάχυνση για το άνοιγμα των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας το οποίο είχε οριστεί βάσει του αρχικού σχεδίου για την 1η Ιουλίου.

    Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς την Κομισιόν εξάλλου, αναφέρει ότι θα πρέπει να τεθεί η 15η Ιουνίου ως στόχος για την πλήρη αποκατάσταση της σύνδεσης με τις χώρες-μέλη της ΕΕ, χωρίς να διακινδυνεύεται μεν η δημόσια υγεία αλλά και χωρίς να παρεμποδίζεται η τουριστική κίνηση.

    Στο πακέτο των ελληνικών προτάσεων για τον Τουρισμό προς την Ευρωπαική Επιτροπή ( αναμένονται σήμερα οι αποφάσεις) περιλαμβάνεται και η υποχρέωση για τεστ ανίχνευσης ή αντισωμάτων για όποιον πρόκειται να ταξιδέψει στη χώρα αναχώρησης έως και 72 ώρες πριν από το ταξίδι.

    Αγώνας δρόμου για στήριξη της εστίασης

    Παραλλήλως, σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της εστίασης ( με τις πληροφορίες του the toc να αναφέρουν ότι η κυβέρνηση περιμένει το πράσινο φως από την Επιτροπή του υπουργείου υγείας ώστε να σηκώσουν ρολά στις 15 Μαΐου).

    Το πακέτο για τη στήριξή τους επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ (αναμένονται φορολογικές κυρίως ελαφρύνσεις) ενώ χθες ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ( open) πως πιθανότατα οι ρυθμίσεις για την εστίαση και η δυνατότητα επέκτασης του χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα θα ισχύσουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

    "Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο που αφορά στην δύσκολη μεταβατική περίοδο, για ορισμένους μήνες, ενδεχομένως μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες της εστίασης, για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας".

    Για το δια ταύτα της ρύθμισης είπε πως θα υπάρχει πρόβλεψη να μείνουν ανοικτοί διάδρομοι (γύρω στο 1.80 μ.) και πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ακόμα θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους για πεζοδρομήσεις όπως επίσης και να μειώσουν κατά 50% τα τέλη σε εκείνα τα καταστήματα που δεν έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τους εξωτερικούς χώρους που χρησιμοποιούν και σε κάθε περίπτωση η επέκταση θα γίνεται χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών.

    ΠΗΓΗ: thetoc.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ