Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 03-Ιουν-2017 10:16

    Ο Όμιλος ΟΤΕ στον κόσμο των prepaid καρτών

    Ο Όμιλος ΟΤΕ στον κόσμο των prepaid καρτών
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Για το πρώτο εγχείρημα του ομίλου στον κλάδο των αγορών/πληρωμών με την COSMOTE Prepaid Mastercard, που επιβραβεύει τη χρήση της με δωρεάν MB για το κινητό, μιλά στο Capital.gr o Σπύρος Λούρος, Διευθυντής Digital Transformation & Consumer New Business Development Σταθερής και Κινητής του Ομίλου ΟΤΕ.

    Συνέντευξη στον Νίκο Χρυσικόπουλο

    Κύριε Λούρο, τι είναι η COSMOTE Prepaid Mastercard;

    Η COSMOTE Prepaid Mastercard δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές. Πρακτικά πρόκειται για μια προπληρωμένη κάρτα που παρέχει πλήρη έλεγχο, ευκολία και ασφάλεια στις καθημερινές αγορές και τις συναλλαγές των καταναλωτών, σε φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα. Αποτελεί πλέον πραγματικότητα ότι στην Ελλάδα οι κάρτες δεν χρησιμοποιούνται όπως παλαιότερα για ειδικές περιπτώσεις μεγάλων αγορών, αλλά για απλές καθημερινές συναλλαγές. Μια προπληρωμένη κάρτα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να έχει απόλυτο έλεγχο των χρημάτων που θέλει να δαπανήσει και με ασφάλεια, αφού αυτός ορίζει κάθε φορά το ποσό που είναι φορτισμένη η κάρτα.

    Θέλαμε επίσης να δώσουμε ένα τηλεπικοινωνιακό χαρακτήρα στην συγκεκριμένη κάρτα και για το λόγο αυτό συνδυάσαμε τη χρήση της με επιβράβευση με δωρεάν MB, απαντώντας έτσι στις αυξημένες ανάγκες των καταναλωτών για mobile internet.

    Επιπλέον η επιλογή του prepaid έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Διότι θέλαμε να παρέχουμε στους πελάτες μας προϊόντα που να είναι συνυφασμένα με την ασφάλεια και επίσης εύκολα διαθέσιμα μέσω των καταστημάτων μας.

    Είναι η πρώτη φορά που λανσάρεται ένα τέτοιο προϊόν από τηλεπικοινωνιακό όμιλο στην Ελλάδα;

    Από τηλεπικοινωνιακό όμιλο στην Ελλάδα σίγουρα. Υπήρξαν διάφορες προσπάθειες στο παρελθόν, όμως τέτοιο co-branded προϊόν, αποτέλεσμα συνεργασίας τηλεπικοινωνιακής εταιρείας με τράπεζα, με αυτό το loyalty, αποτελεί πρωτιά. Το βέβαιο είναι ότι θέλουμε να είμαστε κοντά στην αιχμή της τεχνολογίας και να "διευκολύνουμε” τις εκάστοτε καταναλωτικές συνήθειες, προσφέροντας ευκολία στις καθημερινές συναλλαγές.

    Καθώς ένα μεγάλο κομμάτι καταναλωτών, ακόμη και σήμερα αισθάνεται ανασφάλεια με τις ηλεκτρονικές εμπορικές συναλλαγές, η επιλογή του prepaid έγινε για αυτό το λόγο και το χρηματικό όριο που μπορεί να βάλει ο χρήστης, είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα.

    Με αυτήν την κίνηση η COSMOTE και ουσιαστικά ο όμιλος ΟΤΕ εισέρχεται στον κλάδο των ηλεκτρονικών αγορών / πληρωμών. Τι οδήγησε σε αυτήν την απόφαση;

    Για εμάς είναι ένα πρώτο βήμα σε έναν χώρο που δεν γνωρίζαμε, αλλά νιώθαμε ότι έπρεπε να αρχίζουμε να τον μαθαίνουμε. Θεωρούμε πως οι πληρωμές θα αποκτήσουν μια πιο digital έκφραση στο μέλλον. Ποιά θα είναι αυτή, τι ρόλο θα έχει το smartphone και που θα οδηγήσει, είναι ακόμη σε διαμόρφωση.

    Σε κάθε περίπτωση, από την πλευρά μας θεωρούμε ότι πολλά πράγματα στο μέλλον θα γίνονται από το κινητό. Εμείς μπαίνουμε σε αυτό τον κόσμο μαζί με έναν εξαιρετικό συνεργάτη, προσπαθούμε να κατανοήσουμε το νέο περιβάλλον και να ανακαλύψουμε τον ρόλο μας σε αυτό το περιβάλλον.

    Ο πιο σημαντικός λόγος για αυτήν την απόφαση όμως είναι ότι νιώσαμε πως υπάρχει μια ανάγκη των πελατών μας εκεί έξω, να έχουν εύκολη πρόσβαση σε μια κάρτα για τις καθημερινές τους συναλλαγές. Θέλαμε επίσης η κίνηση αυτή να σχετιστεί με τη χρήση του κινητού και πάνω σε αυτό κινηθήκαμε.

    Πως, όμως λειτουργεί ακριβώς και που μπορεί ο καταναλωτής να την χρησιμοποιήσει;

    Οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν την COSMOTE Prepaid Mastercard σε οποιοδήποτε κατάστημα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και δηλώνοντας το ΑΦΜ και τον αριθμό του κινητού τους. Είναι μια εξαιρετικά απλή διαδικασία που ολοκληρώνεται σε σύντομο χρόνο. Παράλληλα, μπορούν να την φορτίσουν επιτόπου, μέχρι το χρηματικό όριο που έχουν οι κάρτες του τύπου αυτού και η κάρτα είναι άμεσα διαθέσιμη για πληρωμές.

    Στη συνέχεια με κάθε ένα ευρώ αγορών, η κάρτα προσφέρει 5 MB για mobile Internet. Τα ΜΒ δεν χρειάζεται να τα καταναλώσει μόνο ό χρήστης της κάρτας καθώς υπάρχει η δυνατότητα τα MB που έχει συγκεντρώσει να τα χαρίσει σε οποιονδήποτε άλλο συνδρομητή COSMOTE αυτός επιθυμεί.

    Αυτό γίνεται με μία πανεύκολη διαδικασία μέσω της mobile εφαρμογής της COSMOTE Prepaid Mastercard (για Android & iOS). Μέσω αυτής, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες της κάρτας τους, να ενημερωθούν για την κίνηση και το υπόλοιπό τους, να δουν τα ΜΒ που έχουν συγκεντρώσει, να την φορτίσουν, να κάνουν άμεσα πληρωμές σε επιχειρήσεις, αλλά και να μεταφέρουν χρήματα.

    Πόσο καιρό προετοιμάζατε το συγκεκριμένο project;

    Αρκετό. Συνεργάστηκαν δύο μεγάλοι όμιλοι αρμονικά και το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε. Απαιτήθηκε σημαντική προετοιμασία σε επίπεδο τεχνικό, έπρεπε να αλλάξουν διαδικασίες, συστήματα, το application να συνεργάζεται με τα συστήματά των δύο ομίλων, να γίνει η υποδοχή του στα καταστήματα και αρκετά άλλα. Ήταν ένα αρκετά μεγάλο, και συγχρόνως πολύ ενδιαφέρον project.

    Ποια είναι η ανταπόκριση μέχρι στιγμής του κοινού;

    Το προϊόν είναι σχετικά καινούργιο, αλλά η μέχρι στιγμής ανταπόκριση είναι ενθαρρυντική για τη συνέχεια. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 10.000 κάρτες και διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός τους. Οι προσδοκίες μας είναι σημαντικές και θεωρούμε ότι μπορούν να υπάρξουν μεγάλες συνέργιες.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ