Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 26-Σεπ-2019 08:41

    Ο Σάμι Φάις βάζει "πόδι" και στα καλλυντικά

    Ο Σάμι Φάις βάζει "πόδι" και στα καλλυντικά
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    της Αλεξάνδρας Γκίτση

    Στον κλάδο των καλλυντικών επεκτείνεται ο πολυσχιδής επιχειρηματίας Σάμι Φάις. Σε δηλώσεις του στο Capital.gr επιβεβαίωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την ανερχόμενη ιταλική εταιρεία ΚΙΚΟ Milano η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των καλλυντικών παγκόσμια και μέχρι σήμερα δεν έχει φυσική παρουσία στη χώρα.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο κατάστημα θα λειτουργήσει στην Ελλάδα την περίοδο των εορτών, ενώ το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία δικτύου 30 καταστημάτων σε βάθος 5ετίας. Το δίκτυο θα αναπτυχθεί σε μεγάλα αστικά κέντρα και τουριστικές περιοχές και το κάθε κατάστημα θα έχει επιφάνεια 60-100 τ.μ.

    Η είσοδος του Σάμι Φάις και στον κλάδο των καλλυντικών αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην εγχώρια αγορά όπου οι βασικοί παίκτες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στα καλλυντικά είναι οι αλυσίδες Hondos, Sephora και Galerie de beaute ενώ ισχυρή θέση στο κομμάτι αυτό της αγοράς έχουν επίσης τα Αττικά Πολυκαταστήματα και η Notos Com.

    Η διαφορά στην περίπτωση του Φάις με την KIKO είναι ότι τα καταστήματα που θα αναπτύξει ο Έλληνας επιχειρηματίας θα είναι μονοθεματικά αφού θα πωλούν μόνο τα προϊόντα της ιταλικής εταιρείας.

    Η KIKO MILANO ιδρύθηκε το 1997 από τον Percassi. Είναι μια ιταλική μάρκα καλλυντικών που διαθέτει σειρά μακιγιάζ, προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, ενώ το flagship προϊόν της είναι το makeup. Η εταιρεία βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας συμμετοχών Odissea Srl η οποία περιλαμβάνει επίσης τα εμπορικά σήματα Madina και Womo. Σήμερα διαθέτει καταστήματα σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Τουρκία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, κ.ά.

    Ο Σάμι Φάις μέσω του ομίλου εταιρειών του δραστηριοποιείται σήμερα στην αγορά των αθλητικών ειδών, αναπτύσσει καταστήματα της Under Armour, έχει αναλάβει τη διανομή των αθλητικών ειδών της γερμανικής πολυεθνικής Puma για την Ελλάδα, ενώ διαχειρίζεται και μονοθεματικά καταστήματα της επίσης γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας αθλητικών Adidas. Επίσης "τρέχει” την Καλογήρου.

    Τα σχέδια του ομίλου Φάις για την Καλογήρου, την τύχη της οποίας ανέλαβε προ διετίας, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του δικτύου λιανικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, κ.ά. Εκτός από την αγορά της ένδυσης και της υπόδησης, ο Σάμι Φάις επιχειρεί την είσοδο του και στην αγορά τροφίμων. Πως; Μέσω της Στοάς Μοδιάνο, μια κίνηση η οποία αποτελεί για τον Όμιλο Φάις μια μοναδική ευκαιρία για να επεκτείνει τη δραστηριότητά του και σε τομείς που δεν άπτονται του παραδοσιακού εμπορίου.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ