Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 19-Ιαν-2020 08:09

    "Κάτοικος" Παιανίας η Wind, στην αναμονή η διαδικασία πώλησης

    "Κάτοικος" Παιανίας η Wind, στην αναμονή η διαδικασία πώλησης
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Του Νίκου Χρυσικόπουλου

    Στο κτίριο που στεγαζόταν ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha στην Παιανία μεταφέρονται μέσα στις επόμενες ημέρες οι διοικητικές υπηρεσίες της Wind.

    Έπειτα από πολυετή παρουσία στο Μαρούσι, σε ένα από τα πρώην κτίρια της "Μπ. Βωβός” στη Λεωφόρο Κηφισίας, διοίκηση και οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να μετακινηθούν 13 χιλιόμετρα ανατολικότερα, σε κτίριο γραφείων πλησίον της Αττικής Οδού, μετά την Κάντζα, ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο Holiday Athens – Attica Avenue, τα γραφεία της Ericsson Hellas και της Stoiximan.

    Η μετακίνηση των εργαζόμενων θα είναι σταδιακή, και ήδη από τη Δευτέρα οι πρώτες ομάδες θα ξεκινήσουν να... εγκλιματίζονται στους νέους χώρους. Η αλλαγή στέγης της Wind ήταν σε μεγάλο βαθμό αναγκαστική, καθώς κατά πληροφορίες δεν επήλθε συμφωνία για το μίσθωμα με τους νέους ιδιοκτήτες του κτιρίου στη Λ. Κηφισίας, το Greco Fund.

    Προ διετίας, το Greco fund, διαχειρίστρια εταιρεία του οποίου είναι η Dromeus, απέκτησε έναντι τιμήματος 23,6 εκατ.ευρώ το κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας 66, που ανήκε στην Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική και στεγάζει, μεταξύ άλλων, τα γραφεία της Εθνικής Χρηματιστηριακής και, μέχρι τούδε, της Wind.

    Οι δύο προτάσεις και η αναμονή

    Την ίδια στιγμή, στην αναμονή βρίσκεται η διαδικασία πώλησης της Wind από τους βασικούς μετόχους της, τις Golden Tree Asset Management (GTAM) και Cyrus Capital Partners, που ελέγχουν την πλειοψηφία (95%) της Crystal Almond Holdings Limited, μητρικής της Wind Ελλάς.

    Η διαγωνιστική διαδικασία με σύμβουλο τη JP Morgan κατέληξε με δύο δεσμευτικές προσφορές, από τις BC Partners και Providence, που όμως δεν φάνηκε να πλησιάζουν τον πήχη που είχαν θέσει οι πωλητές.  Όλη αυτή την περίοδο οι πληροφορίες από την αγορά τοποθετούσαν τον πήχη στη βάση ενός enterprise value στα επίπεδα του 1 δισ. ευρώ. Όπως είχε αναφέρει εξ αρχής το Capital.gr, η πώληση θα προχωρούσε μόνο σε περίπτωση που οι προτάσεις κρίνονταν ικανοποιητικές.

    Η διαδικασία, πλέον, μένει ανοικτή, με τους μετόχους της εταιρείας να έχουν ήδη λάβει μέρισμα συνολικού ύψους 225 εκατ. ευρώ και τον σύμβουλο του διαγωνισμού να παρέχει νεότερα στοιχεία στους ενδιαφερόμενους, καθώς η χρήση του 2019, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει κλείσει εξαιρετικά για τη Wind.  

    *Διαβάστε ακόμη:

    -Προ αποφάσεων οι μέτοχοι για την πώληση της Wind

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ