Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 23-Απρ-2020 08:33

    Διατηρεί τη στρατηγική επέκτασης η ELVALHALCOR παρά την πανδημία

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

     

    Του Κώστα Κετσιετζή

    Αμετάβλητη παραμένει η μακροχρόνια στρατηγική της ELVALHALCOR για επέκταση των δραστηριοτήτων της μέσω αύξησης των εξαγωγών της, τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης παρά την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η διοίκηση της εταιρείας κατά την ετήσια ενημέρωση των αναλυτών.

    Όπως τόνισαν ο αντιπρόεδρος της ELVALHALCOR Δημήτρης Κυριακόπουλος και ο γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών Σπύρος Κοκκόλης, ο όμιλος και η εταιρεία "διαθέτουν επάρκεια για την χρηματοδότηση του απαιτούμενου κεφαλαίου κίνησης”, ενώ "παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε όποιες μεταβολές στη ζήτηση”.

    "Δεν έχουμε αλλάξει τα σχέδιά μας για αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας με στόχο να εκμεταλλευτούμε την μακροπόθεσμη θετική τάση της αγοράς αλουμινίου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακόπουλος.

    Όπως ακόμη σημείωσαν τα στελέχη της εταιρείας, εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης για την αγορά που προκάλεσε η πανδημία λήφθηκαν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία του προσωπικού και των συνεργατών της ELVALHALCOR που ταυτόχρονα διασφάλισαν και τη συνέχεια λειτουργίας της παραγωγής με τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις. Έτσι δεν υπήρξε κανένα κρούσμα και όλες οι μονάδες της ELVALHALCOR διατηρήθηκαν σε λειτουργία.

    Αναφερόμενη στη πορεία των πωλήσεων το 2020 η διοίκηση της ELVALHALCOR σημείωσε ότι η "υποκείμενη ζήτηση παραμένει προς το παρόν ικανοποιητική” προσθέτοντας μάλιστα ότι η πτωτική πορεία των ποσοτήτων που καταγράφηκε σε πληττόμενες από την πανδημία χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία ανακόπηκε εν μέρει από την αύξηση που καταγράφθηκε το ίδιο διάστημα σε άλλες χώρες ή και κλάδους όπως αυτούς όπως της συσκευασίας τροφίμων και των φαρμάκων όπου παρατηρήθηκε άνοδος της ζήτησης.

    Προχωρούν οι επενδύσεις

    Κανονικά προχωρά και το επενδυτικό πρόγραμμα της ELVALHALCOR για την υλοποίηση του οποίου όπως τονίστηκε υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.  Όμως, όπως αναφέρθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας, η πανδημία και η αδυναμία ξένων τεχνικών να ταξιδέψουν στην Ελλάδα έχει ως αποτέλεσμα τη μικρή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση έργων όπως την έναρξη της λειτουργίας του νέου θερμού ελάστρου στις εγκαταστάσεις του ομίλου στα Οινόφυτα, η οποία πλέον αναμένεται να γίνει στα μέσα Μαΐου.

    Σημειώνεται πως το 2019 δαπανήθηκαν περί τα 130 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό για τον κλάδο αλουμινίου. Τα 118,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων δαπανήθηκαν για τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της έλασης αλουμινίου της μητρικής στις εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα.  Ήδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει το επόμενο διετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. ευρώ με στόχο τη μεγαλύτερη αξιοποίηση της νέας παραγωγικής δυναμικότητας.

    Για τον κλάδο χαλκού πέρσι δαπανήθηκαν περί τα 17 εκατ. ευρώ για επενδύσεις, από τα οποία 8 εκατ. ευρώ για το εργοστάσιο των σωλήνων χαλκού στα Οινόφυτα,  και ακόμη 8 εκατ. ευρώ για το εργοστάσιο έλασης χαλκού και κραμάτων στην Σόφια.

    Η έρευνα στις ΗΠΑ

    Ειδική αναφορά έγινε στη συμμετοχή της ElvalHalcor στην έρευνα για αντιντάμπινγκ και αντισταθμιστικούς δασμούς από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ στις εισαγωγές φύλλων κοινών κραμάτων αλουμινίου από την Ελλάδα και 17 ακόμα χώρες.

    "Η Εταιρεία συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους”, σημείωσαν τα στελέχη της ELVALHALCOR εκτιμώντας πως το αποτέλεσμα των ερευνών αναμένεται να είναι θετικό.

    kostaskets@capital.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ