Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 01-Ιουλ-2019 00:02

    Στη Δραπετσώνα κακαρίζουν αλλά στο Καβούρι γεννούν οι κότες...

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Του Κώστα Στούπα 

    Η φράση του πρωθυπουργού πριν λίγες μέρες στη Δραπετσώνα πως οι αντίπαλοί του δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με την Αριστερά, αποτελεί άλλο ένα δείγμα της πλήρους σύγχυσης και άγνοιας που τον διακατέχει.

    "Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Κοκκινιά, Κορυδαλλός, Ρέντης, είναι για μας οι γειτονιές της περηφάνειας μας. Είναι το πρόσωπο της Ελλάδας που επιμένει, αντιστέκεται, και προχωρά μπροστά, στις πιο δύσκολες συνθήκες", είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Δραπετσώνα. "Ναι, είναι βέβαιο, δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά, με την προοδευτική παράταξη", είπε.

    Σε δήμους όπως του Περάματος ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές πήρε 25,45% όταν στις βουλευτικές του Σεπτεμβρίου του 2015 είχε πάρει 40,99% και στις βουλευτικές του Ιουνίου του 2012 35,79%. Στις Ευρωεκλογές του 2014 στο Πέραμα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 30,10% και η ΝΔ 15,85%.  Στις ευρωεκλογές του 2019 η Ν.Δ. στον ίδιο δήμο ήρθε πρώτη με 26,10%.

    Η Β' Πειραιώς όπου ανήκει το Πέραμα  είναι μια από τις πέντε  περιφέρειες που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα. Αν σε δήμους όπως το Πέραμα δέχτηκε τέτοια πλήγματα η αριστερά, τι μπορεί να περιμένει στο σύνολο της επικράτειας;

    Είναι φανερό πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αντιληφθεί πως με την κυβερνητική του θητεία αλλά κυρίως με τον βίο και την πολιτεία του στην εξουσία έχει "εκτελέσει εν ψυχρώ" το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα που είχε με πόνο και κόπο κατακτήσει μετά τον εμφύλιο η ελληνική αριστερά. Καθώς η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς ουσιαστικά είχε τελειώσει με την κατάρρευση της σοβιετίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο ουσιαστικότερος συνεκτικός ιστός που είχε απομείνει στην αριστερά ήταν το ηθικό πλεονέκτημα.

    Τουτέστιν, η αφοσίωση κάποιων ανθρώπων στις συγκεκριμένες πολιτικές πεποιθήσεις όχι μόνο χωρίς ανταλλάγματα αλλά συχνά και με βαρύ προσωπικό κόστος.

    Τώρα μοιάζει αστείο αλλά είναι τραγικό ο κ. Τσίπρας να εμφανίζεται στη Δραπετσώνα και να μιλά για τη δυναμική  της αριστεράς και δυο μέρες μετά να αποκαλύπτεται το σκάνδαλο με τα αυθαίρετα της κας Παναγοπούλου στο Καβούρι.

    Πρόκειται για τεράστιο ζήτημα όπου με "Με μια σκανδαλώδη φωτογραφική απόφαση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επαναχάραξε τα όρια του αιγιαλού και τα μετατόπισε σχεδόν μέσα στη θάλασσα, μπροστά από τις βίλες της κυρίας Κατερίνας Παναγοπούλου στο Καβούρι, ώστε να μπορέσει να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα κτίσματα και τις πισίνες που διαθέτουν τα δύο οικόπεδά της.

    Σύμφωνα με το protothema.gr, η πρωτοφανής αυτή απόφαση ελήφθη από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (η οποία ελέγχεται από την κυβέρνηση αφού υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών) τον Νοέμβριο του 2017 και ισοδυναμεί με μερικά εκατομμύρια ευρώ, καθώς αυξάνεται η αξία των συγκεκριμένων ακινήτων στην ακριβότερη περιοχή της Ελλάδος και απελευθερώνονται οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες για μεταβίβαση…"

    Αν το δώρο αυτό προς την κα Παναγοπούλου συνδυαστεί με τις πρόσφατες κρυφές διακοπές του πρωθυπουργού με την θαλαμηγό της εφοπλιστικής οικογένειας τότε προκύπτει τεκμήριο παράνομης συναλλαγής.

    Όσα δεν πέτυχε το δεξιό μετεμφυλιακό κράτος και η Χούντα των συνταγματαρχών  με τις εξορίες και τις φυλακίσεις των αριστερών ηττημένων του εμφυλίου φαίνεται πως το ολοκλήρωσε ο κ. Τσίπρας που έφερε και την τελευταία εκδοχή της άκρας αριστεράς στην εξουσία.

    Αυτό που είναι ακόμη χειρότερο είναι πως ενώ αποκαλύπτονται όλα αυτά τα "καραγκιοζιλίκια" που κανένας δεξιός ή ΠΑΣΟΚ πρωθυπουργός δεν ανέχθηκε (ο Τσουκάτος απομακρύνθηκε νύχτα όταν αποκαλύφθηκε πως σύχναζε σε σκάφος οικογένειας επιχειρηματία που ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε στη Βουλή) κανένα από τα εκατοντάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την τόλμη να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας ή έστω και να τα καταγγείλει...

    Ο κ. Τσίπρας δεν οδηγεί  απλά τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλη ήττα αλλά οδηγεί ολόκληρη την αριστερά όπως εκδηλώθηκε μετά τον εμφύλιο και κυριάρχησε ιδεολογικά μετά τη μεταπολίτευση σε στρατηγικής σημασίας ήττα...

    Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφερε στη μεταπολίτευση την αριστερά στην εξουσία και ο Αλέξης Τσίπρας την βγάζει εκτός παιχνιδιού για πολύ καιρό, μέχρι να επινοήσει ξανά τον εαυτό της και τους μύθους που συσπειρώνουν τους ανθρώπους και τους οδηγούν σε επιλογές που προϋποθέτουν θυσίες, κόστος και πόνο...

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός εκτός από την ευκολία με την οποία λέει ψέματα έχει και μια εκπληκτική ικανότητα να πέφτει έξω στις εκτιμήσεις του. Για την ακρίβεια να συμβαίνουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποστηρίζει πως θα συμβούν.

    Σας θυμίζω, "Θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν...", "Τα capital control θα αποσυρθούν πριν το τέλος του χρόνου(2015)", "Ούτε μια στο εκατομμύριο να χάσουμε τις ευρωεκλογές...".

    Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να δούμε και δηλώσεις σαν αυτές της Δραπετσώνας: "Ναι, είναι βέβαιο, δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά...".

    kostas.stoupas@capital.gr

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ