Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 11-Αυγ-2020 13:14

    "Συν-Εργασία": Εντάσσονται και εκείνοι προσελήφθησαν μεταξύ 30/5 και 10/8

    "Συν-Εργασία": Εντάσσονται και εκείνοι προσελήφθησαν μεταξύ 30/5 και 10/8
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    του Δημήτρη Κατσαγάνη

    Στη διεύρυνση όσων μισθωτών πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο μηχανισμό "Συν-Εργασία" προχωρά η κυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την οποία εξέδωσε χθες. 

    Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισαν αρμόδια στελέχη του Υπ. Εργασίας στο Capital.gr, στο μηχανισμό αυτό θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι προσλήφθηκαν μεταξύ 30/5 και 10/5. Και αυτό γιατί η διάταξη του Υπ. Υπουργείου Εργασίας στη χθεσινή ΠΝΠ προβλέπει πως "ο μηχανισμός εφαρμόζεται σε εργαζόμενους που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας (σ.σ. 10/8/2020).

    Οι επιχειρήσεις-εργοδότες μπορούν να κάνουν χρήση των ρυθμίσεων της παρούσας για έναν ή περισσότερους μήνες εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του μηχανισμού για το σύνολο ή μέρος του προσωπικού τους".

    Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη διάταξη για τη "Συν-Εργασία" ανέφερε πως "στον Μηχανισμό 'Συν-Εργασία' εντάσσονται αποκλειστικά εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά την 30η Μαΐου 2020, ημερομηνία δημοσίευσης του ν.4690/2020, σε επιχειρήσεις – εργοδότες που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 5 του παρόντος κεφαλαίου και κάνουν χρήση του Μηχανισμού".

    Με τη χθεσινή διάταξη, "καλύπτονται", δηλαδή μπορούν  να ενταχθούν στη "Συν-Εργασία" και εκείνοι που προσελήφθησαν με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μεταξύ 30ης Μαΐου και 10ης Αυγούστου, δηλαδή κατά τον Ιούλιο-Αύγουστο και στο α΄δεκαήμερο του Αυγούστου. 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ