Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 19-Ιουλ-2019 10:05

    ΣΥΡΙΖΑ: "Χειρόφρενο" στην εσωτερική φαγωμάρα εν όψει της μάχης στην Βουλή

    ΣΥΡΙΖΑ: "Χειρόφρενο" στην εσωτερική φαγωμάρα εν όψει της μάχης στην Βουλή
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Της Νίκης Ζορμπά

    Αύριο το απόγευμα στις 18.00 ξεκινά η διαδικασία για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, με την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

    Σύμφωνα με πληροφορίες - κατά παρέκκλιση του κανονισμού αλλά με συμφωνία των κομμάτων- η συζήτηση δεν θα διακοπεί μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, αλλά θα συνεχιστεί με τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρέμβαση θα πραγματοποιήσει και  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας τον τόνο στους βουλευτές του για την τριήμερη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με την ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση. 

    Πεδίο δόξης ...λαμπρής αντιπολίτευσης θα αποτελέσει όλη η βεντάλια των ζεόντων θεμάτων που έχει ανοίξει η Κυβέρνηση: Από την Οικονομία και την ΔΕΗ έως την Παιδεία και την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου. 

    Η χθεσινή γνωστοποίηση των "σκιωδών" υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει ενδιαφέροντα αντίπαλα "δίδυμα" που προμηνύουν θυελλώδη σύγκρουση στην Βουλή, τουλάχιστον προγραμματική, κατά πώς έχει δεσμευθεί ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος. 

    Ο Χρήστος Σταικούρας θα "μαρκαριστεί" στενά από τον προκάτοχό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο , ο Κωστής Χατζηδάκης από τον Σωκράτη Φάμελλο , ο Νίκος Βρούτσης από την Έφη Αχτσιόγλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης από τον Νίκο Παππά ενώ εξόχως ενδιαφέρον είναι το μπρα ντε φερ μεταξύ των δύο πρώην συντρόφων στο ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Γιάννη Ραγκούση για τον τομέα της ασφάλειας. 

    Απέναντι από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τοποθετήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Φίλης ( ο οποίος καρατομήθηκε στον ανασχηματισμό του 2016 λόγω της κόντρας του με τον Ιερώνυμο και τον Καμμένο ). 

    Το σινιάλο

    Ήδη από την αξιωματική αντιπολίτευση έχει ακουστεί η πρώτη "μπαλωθιά" για την κυβερνητική ατζέντα εν συνόλω. 

    Οικονομία, ασφαλιστικό, συντάξεις χηρείας, κατάργηση του ΣΔΟΕ, ΔΕΗ, Ελληνικό, Πανεπιστημιακό άσυλο, Ασφάλεια αλλά και Συμφωνία Πρεσπών έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και σωρεία ανακοινώσεων από την Κουμουνδούρου , που προϊδεάζουν για υψηλούς αντιπαραθετικούς τόνους κατά την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή. 

    Τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν βρίσκεται και στην καλύτερή του φάση με μείζονα ανοιχτά ζητήματα για το ποια στρατηγική πρέπει να ακολουθήσει στην πορεία για τον "μετασχηματισμό" του, μπαίνουν στην άκρη έως και το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και η Κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές της, προκειμένου να "συσπειρωθούν" απέναντι στον αντίπαλο.

     

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ