Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 09-Ιουλ-2020 16:04

    Κ. Μητσοτάκης: Η ανάγκη για εγρήγορση στο μέτωπο της πανδημίας είναι σήμερα πιο ισχυρή

    Κ. Μητσοτάκης: Η ανάγκη για εγρήγορση στο μέτωπο της πανδημίας είναι σήμερα πιο ισχυρή
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Του Δημήτρη Γκάτσιου

    Το δικό του μήνυμα στους πολίτες, με αφορμή τα φαινόμενα συγχρωτισμού που ανησυχούν την κυβέρνηση έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή.

    Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι σήμερα η ανάγκη να είναι άπαντες σε εγρήγορση είναι πιο ισχυρή, σημειώνοντας πως οι έλεγχοι από την πλευρά της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών θα είναι αυστηροί.

    "Η κυβέρνηση αξιολογεί την κατάσταση και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα, είτε να χαλαρώσει μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Σήμερα η ανάγκη για εγρήγορση από όλους τους πολίτες, από όλους τους επαγγελματίες είναι μεγαλύτερη από πριν για τον απλούστατο λόγο ότι πριν από ένα μήνα ο ιός δεν κυκλοφορούσε στη χώρα μας. Τώρα, γνωρίζουμε ότι, από τη στιγμή που πήραμε τη συνειδητή απόφαση να ανοίξουμε τα σύνορά μας και να υποδεχτούμε με αυστηρούς όρους επισκέπτες, θα υπάρχουν και κάποια κρούσματα. Για να μην έχουμε καινούργιες εστίες και να μπορέσουκμε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα κρούσματα απαιτείται μεγαλύτερη συνέπεια", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο πρωθυπουργός εστίασε την προσοχή του στα φαινόμενα χαλάρωσης, που παρατηρούνται σε ολόκληρη την επικράτεια.

    "Τώρα που καλούμαστε να εξακολουθούμε να παραμένουμε σε εγρήγορση παρατηρώ και εγώ και επισημαίνω κάποια φαινόμενα χαλάρωσης, τα οποία θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους. Οι έλεγχοι θα συνεχίζονται. Και ειδικά στο ζήτημα των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης οι έλεγχοι αυτοί θα είναι αυστηροί. Και θα είναι ακόμα πιο αυστηροί εκεί που αφορούν στην προστασία των εργαζομένων. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα αυτή τη στιγμή να χαλαρώσουμε. Εξακολουθεί ο ιός να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας, σε σχέση με αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες που έχουν δει ένα δεύτερο κύμα αναζωπύρωσης. Οφείλουμε, όμως, όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Οι κανόνες ισχύουν για όλους. Θα γίνονται ακόμα πιο συστηματικοί έλεγχοι και όπου απαιτείται θα επιβάλλονται και οι κυρώσεις, τις οποίες ορίζει ο νόμος. Για να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσει η χώρα αυτή τη μεγάλη επιτυχία στο πρώτο στάδιο της πανδημίας...", επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ