Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 18-Νοε-2019 00:05

    Σπίτι είναι εκεί που βρίσκεται η ευκαιρία

    Σπίτι είναι εκεί που βρίσκεται η ευκαιρία
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Του Richard Branson

    Ερ: Εντός των επομένων τεσσάρων μηνών θα τελειώσω το σχολείο. Στο διάστημα αυτό θα δουλέψω πάνω σε μία από τις ιδέες μου και θα δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό μοντέλο.

    Αρχικά σχεδίαζα να μετακομίσω στο Όστιν του Τέξας, αλλά μετά από συζητήσεις που έκανα με επιτυχημένους επιχειρηματίες, κλίνω πλέον προς το να συνεχίσω να μένω με τους γονείς μου και να φοιτήσω σε τοπικό κολέγιο για να εξοικονομήσω χρήματα.

    Τι θα ήταν καλύτερο; Να μένω με τους γονείς μου ενόσω θα εργάζομαι πάνω στην ίδρυση της επιχείρησης ή να φύγω από το σπίτι και να αποκτήσω την εμπειρία ενός διαφορετικού κόσμου;
    Konnor Kelley

    Απ: Η στιγμή που ένας νέος άνθρωπος φεύγει από το σπίτι των γονιών του είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και δύσκολα ορόσημα στη ζωή του. Μπορεί να είναι δύσκολο να αφήσετε τους ανθρώπους που αγαπάτε, αλλά, κάποια στιγμή, πρέπει να βγείτε εκεί έξω και να μάθετε να είστε ανεξάρτητοι. Για έναν επιχειρηματία που έχει πολλές ιδέες, η επιλογή της κατάλληλης στιγμής μπορεί να περιλαμβάνει κάποιες θυσίες.

    Όταν ήμουν μικρός πήγαινα σε οικοτροφείο, αλλά ήμουν πάντα κοντά στους γονείς και τις αδερφές μου. Όταν εγκατέλειψα το σχολείο στην ηλικία των 16 ετών για να οργανώσω την πρώτη μου επιχείρηση, μετακόμισα στο υπόγειο του φίλου μου, Johnny Gems, κάτω από τη βαβούρα της πολυσύχναστης οδού Edgware Road του Λονδίνου. Ήταν σκοτεινό, βρώμικο με αρκετή υγρασία – και το διασκεδάσαμε όσο δεν πάει. Η πρώτη δική μας επιχείρηση, το περιοδικό Student, και η πρώτη μας γεύση από την ανεξαρτησία ήταν απολύτως συναρπαστικά.

    Η μητέρα μου, βέβαια, είχε τον νου της. Πότε πότε μας έφερνε φαγητό (ήμασταν πάντοτε πεινασμένοι) και τσέκαρε εάν πλενόμασταν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Το να φροντίζω τον εαυτό μου σε μικρή ηλικία ήταν αρκετά διδακτικό, αλλά ποτέ δεν αγνόησα το πόσο με στήριξαν οι γονείς μου ή πόσο σημαντική ήταν η στήριξη αυτή. Σήμερα είμαι πιο κοντά από ποτέ με τη μητέρα μου παρά το γεγονός ότι ζούμε σε διαφορετικές χώρες.

    Εάν είστε κοντά στο να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, η συμβίωση με τους γονείς σας θα σας προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα. Είναι λογικό να σκεφτείτε τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων, καθώς το πρόβλημα της ρευστότητας εξοντώνει τις περισσότερες νέες επιχειρήσεις. Δεν θα χρειαστεί να πληρώνετε ενοίκιο, το οποίο μπορεί να σας επιτρέψει να προσλάβετε κάποια πολύ αναγκαία βοήθεια, ξεκινώντας έτσι την οικοδόμηση της ομάδας σας. Οι γονείς σας μπορούν, επίσης, να αποδειχθούν καλός ακροατής για τα επιχειρηματικά σας σχέδια. Μέχρι σήμερα εξακολουθώ να στηρίζομαι στο τεστ της μαμάς: προτού προσεγγίσω δυνάμει επενδυτές τσεκάρω να δω εάν η ιδέα μου αρέσει στη μητέρα μου.

    Θα πρέπει, ωστόσο, να εξετάσετε και τα οφέλη της μετακόμισης. Το να ζείτε σε ένα αστικό κέντρο, όπου μπορείτε να έρθετε σε επαφή με άλλους επιχειρηματίες και δημιουργικούς ανθρώπους, μπορεί να σας εμπνεύσει με τρόπους που δεν μπορείτε να προβλέψετε. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κοινότητες επιχειρηματιών σε μέρη όπως το Όστιν, το Σαν Φρανσίσκο, το Βερολίνο και το Λονδίνο προσελκύουν νέους ανθρώπους. Όταν πολλά δραστήρια, δημιουργικά μυαλά συγκεντρώνονται σε ένα σημείο αναδύονται μεγάλες ιδέες.

    Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το να γίνετε επιχειρηματίες είναι μια διαδικασία. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι πρώτες προσπάθειες των επιχειρηματιών να ξεκινήσουν νέα επιχείρηση αποτυγχάνουν. Το ίδιο και οι δεύτερες. Το ίδιο και οι τρίτες. Όταν θα έχετε περάσει αυτή τη διαδικασία μερικές φορές –να διαχειριστείτε την απογοήτευση, να εξετάσετε τι πήγε στραβά και στη συνέχεια να ξαναρχίσετε το σχέδιό σας βασιζόμενοι σε αυτά που έχετε μάθει– είναι πιο πιθανό η εταιρεία σας να απογειωθεί. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, ωστόσο, μπορεί να αφιερώσετε εκατοντάδες ώρες και να μην είστε και οι καλύτεροι συγκάτοικοι, για αυτό πρέπει να έχετε κατά νου και τις ανάγκες των γονιών σας όταν θα εξετάζετε τις επιλογές σας.

    Είτε μετακομίσετε είτε όχι, είμαι σίγουρος ότι θα διαπιστώσετε ότι οι γονείς σας θα σας αγαπούν πάντα και θα στηρίζουν τις αποφάσεις σας. Η Joan και εγώ είμαστε πολύ περήφανοι για τα παιδιά μας, Holly και Sam, επειδή στέκονται στα πόδια τους και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε παραμείνει όλοι τόσο κοντά.

    * O Richard Branson είναι ο ιδρυτής της Virgin Group και εταιρειών όπως οι Virgin Atlantic, Virgin America, Virgin Mobile και Virgin Active. Διατηρεί blog στη διεύθυνση www.virgin.com/richard-branson/blog. Ακολουθήστε τον στο Twitter στο twitter.com/richardbranson

    © 2019 Richard Branson. Διατίθεται από το "The New York Times Licensing Group"

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ