Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 17-Νοε-2019 22:49

    Έγραψε ιστορία στο Λονδίνο ο Τσιτσιπάς -Κατέκτησε το ATP Finals

    Έγραψε ιστορία στο Λονδίνο ο Τσιτσιπάς -Κατέκτησε το ATP Finals
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:30

    Τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικρατώντας του Ντόμινικ Τιμ στον τελικό του ATP στο Λονδίνο με 2-1 σετ.

    Αν και ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε το 1ο σετ μετά από οριακό τάι-μπρέικ, έκανε την ανατροπή φτάνοντας στο τρόπαιο μετά από έναν αγώνα διάρκειας 2,5 ωρών.

    Το ATP είναι η διοργάνωση που συμμετέχουν οι οκτώ κορυφαίοι τενίστες στον κόσμο και αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά.

    Τιμ και Τσιτσιπάς είχαν αναμετρηθεί άλλες πέντε φορές στο παρελθόν, με το σκορ να είναι στο 3-2 υπέρ του Αυστριακού. Ο Ελληνας πρωταθλητής κάνοντας τρομερή εμφάνιση είχε νικήσει 2-0 σετ στον ημιτελικό τον Ρότζερ Φέντερερ, ενώ και ο Αυστριακός επικράτησε με το ίδιο σκορ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Στη διοργάνωση συμμετείχαν επίσης οι Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ και Ματέο Μπερετίνι.

    "Πρωταθλητής!!" έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το κατόρθωμα του Τσιτσιπά.

     

     

    Με την μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Στέφανιο Τσιτσιπά. 

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ