Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 19-Νοε-2019 22:09

    Ερντογάν: Αρνήθηκα μερίδιο από το πετρέλαιο της Συρίας γιατί νοιάζομαι για τον συριακό λαό!

    Ερντογάν: Αρνήθηκα μερίδιο από το πετρέλαιο της Συρίας γιατί νοιάζομαι για τον συριακό λαό!
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι είχε απορρίψει μια πρόταση να πάρει μερίδιο από το πετρέλαιο της Συρίας επειδή νοιάζεται για το λαό της Συρίας και όχι για τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας!

    Μιλώντας στο 2nd International Ombudsman Conference στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν εξήγησε ότι ορισμένες χώρες βρίσκονται στη "διαδικασία διαμοιρασμού των αποθεμάτων πετρελαίου" στη Συρία και προσέφεραν στην Τουρκία ένα μέρος από αυτό, αλλά η Άγκυρα αρνήθηκε επειδή δεν ενδιαφέρεται για τους πόρους της χώρας. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν εξήγησε, φυσικά, σε ποιες χώρες αναφερόταν.

    "Η Τουρκία φιλοξενεί τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες. Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνεισφέρει μόνο 3 δισ. ευρώ για να ανακουφίσει το βάρος των προσφύγων, η Τουρκία έχει μέχρι στιγμής δαπανήσει περίπου 36 δισεκατομμύρια ευρώ για αυτούς", δήλωσε ο Ερντογάν.

    "Δεν μπορούμε να τους επιστρέψουμε σε 'βαρέλια-βόμβες'", είπε, αναφερόμενος στις αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποίησε ο στρατός του Συριακού καθεστώτος και οι ρωσικές δυνάμεις, εναντίον αμάχων, χρησιμοποιώντας βαρέλια με εκρηκτικά.

    Πέτρος Κράνιας

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ