Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 19-Νοε-2019 23:25

    Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

    Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σε αρνητικό έδαφος οδήγησαν τον βιομηχανικό Dow Jones οι βαριές απώλειες της Home Depot, ενώ και ο ευρύτερος S&P 500 έχασε έδαφος, αφήνοντας μόνο τον τεχνολογικό Nasdaq να συνεχίσει σε νέα ιστορικά υψηλά σήμερα.

    Η μικτή εικόνα της αγοράς σήμερα ακολουθεί ένα εντυπωσιακό ράλι των δεικτών στις προηγούμενες συνεδριάσεις σε κλίμα αισιοδοξίας ότι ΗΠΑ και Κίνα πλησιάζουν στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συμφωνίας για το εμπόριο. Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν χθες σε νέα ιστορικά υψηλά, με τον βιομηχανικό Dow να σημειώνει το 12ο ρεκόρ του για το 2019 και τον ευρύτερο S&P 500 το 23ο. Την ίδια στιγμή, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε το 17ο ιστορικό του υψηλό για το 2019.

    Ωστόσο σήμερα επανήλθαν στο προσκήνιο οι αμφιβολίες για την ικανότητα των δύο πλευρών να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία για το εμπόριο. Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Κίνας εάν δεν προχωρήσει σύντομα σε μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

    Σε δηλώσεις του από το Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε πως "εάν δεν γίνει η συμφωνία με την Κίνα, θα αυξήσω ακόμα περισσότερο τους δασμούς".

    Οι δύο πλευρές προσπαθούν να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας πριν τις 15 Δεκεμβρίου όταν θα μπουν σε ισχύ νέοι δασμοί 15% σε καταναλωτικά αγαθά από την Κίνα. Αυτό αναμένεται να εκτροχιάσει ολοκληρωτικά την διαδικασία, οδηγώντας σε περαιτέρω κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου.

    Δείκτες – Στατιστικά

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 102,20 μονάδες (-0,36%) και έκλεισε στις 27.934,02 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κέρδισε 20,72 μονάδες (0,24%) στις 8.570,66 μονάδες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ ο S&P 500 έχασε 1,85 μονάδες (-0,06%) διολισθαίνοντας στις 3.120,18 μονάδες.

    Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 15 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Visa με κέρδη 3,11 δολ. ή 1,73% στα 182,77 δολ. και ακολούθησαν η Pfizer με άνοδο 1,18% στα 37,66 δολ. και η Travelers στα 135,46 δολ. με κέρδη 0,87%.

    Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα ήταν η Home Depot (-5,44%), η Chevron (-1,77%) και η Dow (-1,71%).

    Η κατρακύλα της Home Depot ακολουθεί την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του γ΄ τριμήνου χρήσης που έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και την καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της εταιρείας για τις πωλήσεις στο σύνολο του έτους.

    Σε υποβάθμιση των προβλέψεων της για το σύνολο του έτους προχώρησε και η Kohl’s Corp με αποτέλεσμα ο τίτλος της εταιρείας να σημειώνει βουτιά 19,5%.

    Από την πλευρά της η Medtronic PLC αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών για το β΄ τρίμηνο χρήσης.

    Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν τον Οκτώβριο ενώ και οι οικοδομικές άδεις σκαρφάλωσαν σε υψηλό 12 ετών. Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 3,8% στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 1,314 εκατ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικοδομικές άδειες σημείωσαν άλμα 5% στις 1,461 εκατ. που αποτελεί το υψηλότερο μέγεθος από το Μάιο του 2007.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ