Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 04-Ιουν-2020 16:47

    Βρετανία: Τηρήθηκαν οι απαιτούμενες αποστάσεις στη συνάντηση του Τζόνσον με τον υπουργό που υποβλήθηκε σε εξέταση για κοροοϊό

    Βρετανία: Τηρήθηκαν οι απαιτούμενες αποστάσεις στη συνάντηση του Τζόνσον με τον υπουργό που υποβλήθηκε σε εξέταση για κοροοϊό
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο υπουργός Επιχειρηματικότητας, Αλόκ Σάρμα, που χθες παρουσίασε συμπτώματα του κορονοϊού στη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο, θα περάσει τη διαδικασία του συστήματος εξέτασης και ιχνηλάτησης των επαφών του, εάν αποδειχθεί ότι είναι θετικός στον ιό, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης σχετικά με την ασθένεια του υπουργού.

    Διαβεβαίωσε ότι χθες πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση του Αλόκ Σάρμα με τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον και τον υπουργό Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, αλλά υποβάθμισε το ενδεχόμενο να τεθούν οι δύο τους σε απομόνωση με βάση τις οδηγίες λειτουργίας του νέου συστήματος ιχνηλάτησης, χωρίς να αποκλείσει μία τέτοια πιθανότητα.

    Ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο Αλόκ Σάρμα υποβλήθηκε σε εξέταση και τέθηκε σε απομόνωση, αλλά το αποτέλεσμα της εξέτασης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Για τη χθεσινή συνάντηση είπε ότι έγινε στο No10 και διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, ωστόσο "τηρήθηκε καταλλήλως το μέτρο της κοινωνικής απόστασης", όπως συμβαίνει σε όλες τις συναντήσεις στις οποίες οι μετέχοντες κάθονται σε απόσταση δύο μέτρων. Σύμφωνα με την εξήγηση του εκπροσώπου, ζητείται από τους ανθρώπους να απομονωθούν εάν έχουν έρθει σε κατά πρόσωπο επαφή με κάποιον που είναι θετικός στον ιό, εάν έχουν βρεθεί σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, και εάν η συνάντηση κράτησε περισσότερο από 15 λεπτά στη μη ενδεδειγμένη απόσταση. "Θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή που θα δώσουν οι γιατροί" είπε για το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τον πρωθυπουργό να απομονωθεί.

    Σε ό,τι αφορά την απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταλείψει τις εικονικές συνεδριάσεις και ψηφοφορίες του κοινοβουλίου, και να επιστρέψει στην πρότερη λειτουργία του με τη φυσική παρουσία των βουλευτών, ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι το θέμα δεν επανεξετάζεται. Το περιστατικό ασθένειας του υπουργού Επιχειρηματικότητας ώθησε κάποιους βουλευτές να ζητούν την ανάκληση της απόφασης για κανονικές συνεδριάσεις της Βουλής.

    ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ