Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 05-Αυγ-2020 22:05

    ΗΠΑ: 16 Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές στηρίζουν νέο πακέτο 25 δισ. δολ. για σωτηρία θέσεων εργασίας στις αεροπορικές

    ΗΠΑ: 16 Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές στηρίζουν νέο πακέτο 25 δισ. δολ. για σωτηρία θέσεων εργασίας στις αεροπορικές
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Δεκαέξι γερουσιαστές του (πλειοψηφούντος στη Γερουσία) Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ανακοίνωσαν τη στήριξή τους στην πρόταση για χορήγηση νέου πακέτου ύψους 25 δισ. δολ. ομοσπονδιακών πόρων προς τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, καθώς η αναζωπύρωση της εξάπλωσης του κορονοϊού έχει προκαλέσει νέα πτώση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

    Ήδη, περισσότεροι από 200 Αμερικανοί βουλευτές στην ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων στηρίζουν την επέκταση της κρατικής βοήθειας προς τις αεροπορικές εταιρείες, η οποία θα έχει ως στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Η στήριξη από τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές στη σχετική πρωτοβουλία ενισχύει την πιθανότητα αυτή να γίνει πράξη, βοηθώντας τον συγκεκριμένο κλάδο της αμερικανικής οικονομίας να αντέξει στην πίεση της κρίσης που έχει επιφέρει η πανδημία.

    Οι αεροπορικές των ΗΠΑ έχουν ήδη λάβει πακέτο στήριξης 25 δισ. δολ., κυρίως επιχορηγήσεις, οι οποίες είχαν ως στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας έως την 1η Οκτωβρίου, ωστόσο οι εταιρείες έχουν ενημερώσει δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους τους ότι οι θέσεις εργασίας τους βρίσκονται σε κίνδυνο εάν το πρόγραμμα στήριξης λήξει το φθινόπωρο και δεν παραταθεί.

    Η ζήτηση για πτήσεις παραμένει ένα μικρό ποσοστό της αντίστοιχης περσινής.

    Οι γερουσιαστές απέστειλαν επιστολή στήριξης του νέου πακέτου στον ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ και στον ηγέτη της δημοκρατικής μειοψηφίας Τσακ Σούμερ.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ