Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 05-Αυγ-2020 23:46

    Τέσσερα και όχι τρία ντιμπέιτ ζητεί η καμπάνια Τραμπ από τον Μπάιντεν λόγω κορονοϊού

    Τέσσερα και όχι τρία ντιμπέιτ ζητεί η καμπάνια Τραμπ από τον Μπάιντεν λόγω κορονοϊού
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η καμπάνια του προέδρου των ΗΠΑ και υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για μια δεύτερη θητεία στο ύπατο αξίωμα της χώρας Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία της χώρας, Τζο Μπάιντεν, τη διοργάνωση ακόμη ενός (πέραν των τριών ήδη προγραμματισμένων) ντιμπέιτ, πριν οι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο αρχίσουν να στέλνουν τα ψηφοδέλτια της επιλογής τους.

    Σε δήλωσή της την Τετάρτη, η καμπάνια Τραμπ σημειώνει ότι, λόγω της κατάστασης που διαμορφώνει ο κορονοϊός, πρέπει να οριστεί ακόμη ένα ντιμπέιτ στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν το πρώτο προγραμματισμένο στις 29 του ίδιου μήνα, καθώς ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής του αμερικανικού κράτους παλεύει για να ανατρέψει την δημοσκοπική διαφορά από τον Δημοκρατικό ανθυποψήφιό του και τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

    "Για ένα έθνος το οποίο ήδη στερείται την παραδοσιακή προεκλογική δραστηριότητα λόγω της πανδημίας της Covid-19, δεν υπάρχει λόγος να στερηθεί το να δει τους δύο αντίπαλους υποψηφίους για την προεδρία να αντιπαραρίθενται πριν εκατομμύρια άνθρωποι αρχίσουν να ψηφίζουν", τόνισε ο δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, σε επιστολή του προς την Επιτροπή των Προεδρικών Ντιμπέιτ.

    Ο εκπρόσωπος του Μπάιντεν τόνισε ότι, μολονότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει συμφωνήσει για τα τρία προγραμματισμένα ντιμπέιτ, ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.

    "Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι εκεί", αναφέρει σε δήλωσή του. "Αναμένουμε την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ - και ίσως ο πρόεδρος θα έπρεπε να αφιερώνει στην αντιμετώπιση του Covid όσο χρόνο αφιερώνει στο συγκεκριμένο ζήτημα", προσθέτει. 

    Ο Τραμπ και η καμπάνια του έχουν ασκήσει κριτική στο χαμηλό προφίλ που κρατά ο Μπάιντεν και τον κατηγορεί ότι αποφεύγει την κλασσικού τύπου προεκλογική εκστρατεία. Ο Δημοκρατικός πολιτικός, από την πλευρά του, κατηγορεί τον Τραμπ ότι, διοργανώνοντας μαζικές συγκεντρώσεις και ομιλίες, ρισκάρει να οδηγήσει σε μαζική εξάπλωση του κορονοϊού.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ