Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 27-Απρ-2024 13:10

    Απαντήσεις για τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

    Επεκτείνονται σε 12 πόλεις οι εξετάσεις για Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Καυστική κριτική αλλά και απαντήσεις ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά την ύποπτη διάρρηξη που καταγράφηκε σε νευραλγικής σημασίας γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών, και μάλιστα την ημέρα που παραδίδονταν στις αρχές το πόρισμα σχετικά με το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού. 

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικά δημοσιεύματα χτες το μεσημέρι, άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει στην οδό Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας και έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα και φυσικά την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων.

    Για τη διάρρηξη ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών ενώ την ανησυχία για το γεγονός  επέτεινε το ότι η διάρρηξη σημειώθηκε την ημέρα που παραδίδονταν στις αρχές το πόρισμα του υπουργείου Εσωτερικών για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς όφελος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, το λεγόμενο email gate.

    ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάμε εξηγήσεις από το ΥΠΕΣ 

    "Η είδηση της διάρρηξης του γραφείου του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, το μεσημέρι της Παρασκευής, είναι ένα  ιδιαίτερα ανησυχητικό περιστατικό, σε κάθε περίπτωση", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει: "Αποκτά, όμως, ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, στο φόντο της σκανδαλώδους διαρροής προσωπικών δεδομένων και της παράνομης χρήσης τους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μέσω της ίδιας της ΝΔ".

    Ακολούθως υπογραμμίζει: "Στον λίγο χρόνο που απομένει για τη διενέργεια των ευρωεκλογών, το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει εξηγήσεις και να ενημερώσει άμεσα για το αν αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα και τι είδους, καθώς και αν παραβιάστηκαν ηλεκτρονικά αρχεία. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της ‘αριστείας' της".

    Ε. Λιακούλη : Ξέφραγο αμπέλι το Υπουργείο Εσωτερικών

    "Η διάρρηξη του γραφείου του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας, σοβαρότητας και μέτρων ασφαλείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, τονίζει από πλευράς της η Ευαγγελία Λιακούλη, γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.  


    Μια υπηρεσία στον πυρήνα του κράτους, επιφορτισμένη με τη διεξαγωγή των εκλογών και την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων, καθίσταται έρμαιο επιθέσεων με άγνωστες σκοπιμότητες. 

    Οι κίνδυνοι που δημιουργούνται για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και τη σύνταξη και το απόρρητο των εκλογικών καταλόγων και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών, είναι τεράστιοι. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος κλονίζεται ανεπανόρθωτα.

    Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε να βιώνουμε το τεράστιο σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών emails των απόδημων συμπατριωτών μας. Έλληνες πολίτες που εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό Δημόσιο με την εγγραφή τους στις σχετικές πλατφόρμες προκειμένου να ψηφίσουν, αλλά η Κυβέρνηση φρόντισε να "μοιράσει" τα προσωπικά τους δεδομένα σε Ευρωβουλευτές και υποψήφιους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την παράδοση του πορίσματος της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου στη Δικαιοσύνη, την άσκηση πειθαρχικών ελέγχων και τη δήθεν ενίσχυση των μέτρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, είναι παραδοχή ευθύνης. Ευθύνης που βαραίνει ευθέως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, που από την στιγμή αποκάλυψης της υπόθεσης προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

    Ζητάμε σαφείς απαντήσεις και ενημέρωση. Τι συνέβη ακριβώς; Ποια στοιχεία έγιναν στόχος της διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών και ποια η σχέση τους με το "email gate”;

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ