Διέρρευσε η πρώτη επίσημη εικόνα της νέας Skoda Octavia


Από την εφαρμογή διαμόρφωσης της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας προέρχεται η πρώτη επίσημη εικόνα της νέα Skoda Octavia, η επίσημη αποκάλυψη της οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11 Νοεμβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/10/2019

Η πρώτη επίσημη φωτογραφία της νέας Skoda Octavia είναι γεγονός. Σχεδόν είκοσι ημέρες πριν την αποκάλυψη της τέταρτης κατά σειρά γενιάς ενός αυτοκινήτου που έχει γνωρίσει την επιτυχία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ευρωπαϊκής ηπείρου, μια εικόνα από την εφαρμογή διαμόρφωσης της Skoda μάς χαρίζει μια σαφή εικόνα για τον σχεδιασμό της τσεχικής μπερλίνας.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, τουλάχιστον, η νέα Octavia δεν απέχει σημαντικά από το πρόσφατο παράδειγμα του Scala, αναδεικνύοντας την πρόθεση της Skoda να διαμορφώσει ένα διακριτό εταιρικό προφίλ.

Τα λεπτεπίλεπτα φωτιστικά σώματα του μπροστινού τμήματος, το προτεταμένο ρύγχος και τα εξίσου χαρακτηριστικά νεύρα που διατρέχουν το αμάξωμα σε όλο σχεδόν το μήκος του είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που συναντά κανείς και στο μικρότερων διαστάσεων Scala.

Η νέα Skoda Octavia θα βασίζεται στην αναβαθμισμένη έκδοση της πλατφόρμας του ομίλου VW που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία MQB, υιοθετώντας τους κινητήρες αλλά και αρκετές από τις τεχνολογίες που πρόκειται να δούμε στην όγδοη κατά σειρά γενιά του VW Golf.

Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της η Skoda Octavia θα διαθέτει στην γκάμα της mild hybrid κινητήρια σύνολα αλλά και plug-in υβριδικές εκδόσεις οι οποίες θα επιτρέπουν την κίνηση του αυτοκινήτου με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Άγνωστο παραμένει, πάντως, αν στη βάση της γκάμας της θα διατηρηθεί ο χιλιάρης TSI κινητήρας βενζίνης ή αν η τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανία επιλέξει μια έκδοση μικρής ισχύος του τετρακύλινδρου συνόλου του 1,5 λίτρου εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την απαιτούμενη απόσταση από το μικρότερο σε διαστάσεις και πιο προσιτό Scala.

Περισσότερα στοιχεία για τη νέα Skoda Octavia πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ η εμπορική πορεία της στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.