Η Kia αποκάλυψε το νέο Optima στην Κορέα


To Κ5, όπως ονομάζεται στην πατρίδα της Kia, μεγάλωσε ελαφρώς και έγινε πιο δυναμικό σε ότι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/11/2019

H Kia θέλει να ενισχύει ιδιαίτερα την παρουσία της στη μεγάλη κατηγορίας και έτσι έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο καινούργιο Optima, που παρουσιάστηκε ήδη επίσημα στην Κορέα ως K5. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν εκεί τον επόμενο μήνα.

Από πλευράς εμφάνισης το νέο Optima διαθέτει αμάξωμα με πιο χυτές γραμμές, που συνδυάζονται με μια νέα εκδοχή της μάσκας Tiger Nose, με ένα πιο μυώδες καπό και με προβολείς που έχουν ενσωματωμένα φώτα ημέρας και εκτείνονται αρκετά μέσα στα φτερά εξασφαλίζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο αναγνώρισης. Ταυτόχρονα υπάρχει και μια καινούργια πίσω φωτεινή υπογραφή, ενώ συνολικά η εμφάνισή του είναι ιδιαίτερα δυναμική.

Το τελευταίο πρέπει σε κάποιο βαθμό να αποδοθεί και στην έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω, ενώ στην όλη εικόνα συμβάλλει και ο πίσω διαχύτης με τις ενσωματωμένες απολήξεις της εξάτμισης καθώς και οι ζάντες ελαφρού κράματος που φτάνουν μέχρι και τις 19 in.

Σε ότι αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις του νέου Optima το μήκος του μεγάλωσε κατά 50 mm, ξεπερνώντας έστω και ελάχιστα τα 4,90 μέτρα, ενώ είναι και κατά 25 mm πιο φαρδύ. Αυξημένο είναι κατά 45 χιλιοστά είναι και το μεταξόνιο που πλέον φτάνει τα 2,85 m.

Όσο για το εσωτερικό του νέου Optima δεν αποκαλύφθηκε μεν αλλά τα επίσημα σκίτσα σηματοδοτούν μεγάλες αλλαγές. Οι εκδόσεις του Optima τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την Ευρώπη δεν αναμένεται να είναι σημαντικά διαφοροποιημένες σε σχέση με το κορεάτικο Κ5.