Η station wagon έκδοση του νέου VW Golf


Συναρπαστική ή όχι, η station wagon εκδοχή του νέου VW Golf θα αποτελέσει ένα πολύτιμο χέρι βοηθείας στην προσπάθεια που θα καταβάλλει η όγδοη κατά σειρά γενιά του αυτοκινήτου για να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/11/2019

Μπορεί οι station wagon εκδόσεις των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks στη χώρα μας να μην χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης, ωστόσο, στην υπόλοιπη Ευρώπη και ειδικότερα στο δυτικό της κομμάτι οι προτιμήσεις και οι καταναλωτικές συνήθειες είναι διαφορετικές.

Έτσι, λοιπόν, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς την γκάμα του νέου VW Golf χωρίς την station wagon εκδοχή του, η οποία προφανώς δεν διεκδικεί δάφνες σχεδιαστικής πρωτοτυπίας ούτε πρόκειται να κλέψει τη λάμψη από την κλασική-πεντάθυρη έκδοση του αυτοκινήτου, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψει να αποτελεί ένα βασικό συστατικό της επιτυχίας που γνωρίζει το μικρομεσαίο VW στη γηραιά ήπειρο.

Δίνοντας προτεραιότητας στην πρακτικότητα και στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των διαστάσεών του, το VW Golf Station Wagon θα παραμείνει μια ασφαλής και αξιόπιστη λύση για εκείνους που επιζητούν την πολυτέλεια του extra αποθηκευτικού χώρου.

Σε επίπεδο προδιαγραφών, το νέο VW Golf Station Wagon –Variant στη γλώσσα της VW- δεν θα διαφοροποιηθεί από το παράδειγμα των πεντάθυρων εκδόσεων με εξαίρεση κάποιες ειδικές εκδόσεις (βλεπε GTI και R) από τις οποίες πρόκειται να «αποκλειστεί».

Η πρεμιέρα του, όπως άλλωστε και το ξεκίνημα της εμπορικής του διάθεσης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020 αποτελώντας το αμέσως επόμενη βήμα ενός αυτοκινήτου που άνευ συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα δυσκολευθεί να διατηρήσει τα σκήπτρα της κατηγορίας των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks.