H νέα BMW Σειρά 1 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα


Η νέα BMW Σειρά 1 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο δημοσιογραφικής παρουσίασης σε ό,τι αφορά το σύνολο των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Ελλάδα. Αναλύουμε το νέο μικρομεσαίο της BMW που ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο για τη φίρμα.

  • 10/6/2019

Καινούργιο γιατί όντας βασισμένη στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα του BMW Group η BMW Σειρά 1 αποχαιρετά την κίνηση στους πίσω τροχούς. Προσθιοκίνητη λοιπόν η νέα Σειρά 1 και κατά περίπτωση τετρακίνητη. Αρχής γενομένης με τις διαστάσεις, η BMW F40 (όπως είναι η κωδική ονομασία της νέας Σειράς 1) διαπιστώνουμε από το παρακάτω γράφημα ότι είναι ελάχιστα πιο συμπαγής από την προηγούμενη, με μικρότερο μεταξόνιο στα 2,67 μέτρα όμως  το γεγονός ότι η καμπίνα είναι «τραβηγμένη προς τα πίσω έχει επιτρέψει την αύξηση του χώρου των πίσω επιβατών κατά 33 mm και την αύξηση του χώρου αποσκευών κατά 20 λίτρα. Επίσης οι πίσω επιβάτες κάθονται υψηλότερα κάτι που σημαίνει καλύτερη ορατότητα αλλά και πιο εύκολη επι/αποβίβαση.

Σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις κάθε μια από τις 5 (βασική, Luxury, Sport, MSport και Μ) έχει διαφορετικά αισθητικά στοιχεία που καθιστούν διακριτές τις σειρές εξοπλισμού, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Η ψηφιοποίηση του περιβάλλοντος οδηγού πραγματοποιείται τόσο με την ύπαρξη οθονών για τις απεικονίσεις όσο και μέσω συστημάτων διασυνδεσιμότητας και ασφαλείας. Έτσι συναντάμε τρία επίπεδα σε ό,τι αφορά τις οθόνες με τον πίνακα οργάνων να είναι στις 5,1 ή 10,25 ίντσες, την οθόνη πολυμέσων στις 8,8 ή στις 10,25 ίντσες, και την ύπαρξη συστημάτων head-up display, Πλοήγησης και controller.

Υπάρχουν επίσης πακέτα εξοπλισμού για το λανσάρισμα στην ελληνικής αγορά, Sport Line Advanced, Connected Advanced, Connected και Exclusive. Οι τιμές είναι εξαιρετικά ελκυστικές με την 118i με κινητήρα βενζίνης 1.5 Τ, απόδοσης 140 ίππων να κοστίζει 26.125 ευρώ, ενώ η βασική diesel 116d με κινητήρα 1,5 λίτρων απόδοσης 116 ίππων να κοστίζει 26.460 ευρώ.  

Στο πλαίσιο του πανελλαδικού λανσαρίσματος η BMW 1 θα βρίσκεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας μέχρι τα τέλη Ιουλίου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να τη δουν από κοντά.