Το μήλο κάτω από τη μηλιά: O Ken Block διδάσκει drift την κόρη του (Video)


Άλλοι γονείς μαθαίνουν τα παιδιά τους γαλλικά και πιάνο, όμως ο Ken Block έχει άλλα σχέδια για την κόρη του.

  • 16/5/2020

Δύσκολο πράγμα να είσαι γονιός στις μέρες μας με τόσα πράγματα να γυροφέρνουν τα παιδιά σου. Όμως ο Ken Block αποφάσισε να πάρει την κατάσταση (ή μάλλον το τιμόνι) στα χέρια του και να βάλει την κόρη του από νωρίς στον ίσιο δρόμο. Ή μάλλον στον δρόμο με το... πλάι.

Γι' αυτό τον λόγο ταξίδεψε με την 13χρονη κόρη του Λia μέχρι την Γιούτα όπου είχαν αρκετή ώρα για να περάσουν μαζί τον λεγόμενο και "ποιοτικό χρόνο". Όπου στο μυαλό του Ken Block "ποιοτικός" είναι ο χρόνος που περνάει με drift.

Όπως βλέπουμε στο video οι δυο τους μπήκαν στο Ford Escort Gymkhana και αφού ο στοργικός πατέρας της έδωσε μερικές βασικές πληροφορίες (γκάζι, φρένο, συμπλέκτης, χειρόφρενο) ξεκίνησαν να διασκεδάζουν μαζί.

Το video είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό και αρκετά διδακτικό για όσους θέλουν να ξεκινήσουν να μαθαίνουν την τέχνη, πάντα όμως με την επιτήρηση ενός μεγαλύτερου και σε έναν χώρο ασφαλή όπως η συγκεκριμένη πίστα. 

Το να οδηγεί ένα 13χρονο κοριτσάκι ένα τέρας 355 ίππων και να προσπαθεί να κάνει παντιλίκια, δεν είναι αυτό ακριβώς που έχει στο μυαλό του ο μέσος Έλληνας για τις κόρες του. Όμως υπάρχουν και αυτοί οι πατεράδες, και για να πούμε την αλήθεια πολύ τον ζηλεύουμε.