ΔΟΚΙΜΕΣ

Με το νέο Mitsubishi L200 στην ορεινή Αρκαδία [first drive]

Ταξιδέψαμε μέχρι την ορεινή Αρκαδία για να δοκιμάσουμε την 6η γενιά του δημοφιλούς pickup που προσφέρεται από 27.800€ σε Club Cab & Double Cab.

Τo L200 αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας των pickup και συνεχίζει στη νέα του γενιά, αλλαγμένο κατά 51% σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ανέκαθεν, οι Ιάπωνες έδιναν βαρύτητα στην σχεδίαση και το νέο pickup έχει υιοθετήσει την μάσκα του υβριδικού Outlander και του Eclipse. Στο εσωτερικό η ποιότητα κατασκευής δεν υπολείπεται σε τίποτα από εκείνη ενός SUV. Ο πίνακας οργάνων έχει μία έγχρωμη οθόνη LCD 4,2’’ ενώ η κεντρική οθόνη αφής του νέου συστήματος πολυμέσων Smartphone Link Display Audio προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα με smartphone.

Ο νέος πετρελαιοκινητήρας των 2.268 κ.εκ. αποδίδει 150 ίππους στις 3.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 1.750-2.250 σ.α.λ. και νέο common rail της Denso. Έχει εξελιχθεί για μειωμένες εσωτερικές τριβές, χαμηλότερο βάρος, ελαχιστοποίηση κραδασμών λειτουργίας και ευκολότερη συντήρηση. Διαθέτει start/stop σε όλες τις εκδόσεις και καταλυτικό σύστημα με ουρία (εξού και η δεύτερα τάπα πλήρωσης στο πλάι).

Το νέο L200 είναι διαθέσιμο με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Το τελευταίο είναι της Aisin με Sport Mode & Χειριστήρια αλλαγής στο τιμόνι, ενώ ο διευρυμένος λόγος σχέσεων των ταχυτήτων συμβάλει στην μείωση της κατανάλωσης και του θορύβου στις υψηλές ταχύτητες. Πράγματι, οδηγώντας το L200 με το μηχανικό 6άρι μείναμε εντυπωσιασμένοι από την σταθερότητα, την ησυχία και την ποιότητα κύλισης του νέου pickup που δεν έχει πρόβλημα να «πιάσει» ακόμη και την τελική του κατασκευαστή (174 χλμ./ώρα). Η άνεση έχει βελτιωθεί δίχως βέβαια να εξαφανιστούν οι αναπηδήσεις στα έντονα εγκάρσια κομμάτια. Άλλωστε, μιλάμε για ένα σκληροτράχηλο ημιφορτηγό που πραγματικά στο off-road δύσκολα θα βρει αντίπαλο για να το ξεπεράσει.

Τα συστήματα Easy Select 4WD και Super Select 4WD-II έχουν εξελιχθεί περαιτέρω. Μάλιστα το τελευταίο προσφέρει τέσσερις επιλογής κίνησης (2H, 4H, 4HLc, 4LLc) με κεντρικό διαφορικό Torsen και τέσσερα off-road προγράμματα (Gravel, Mud/Snow, Sand, Rock). Το σύστημα ελέγχου κατάβασης (HDC) διατηρεί σταθερή την ταχύτητα του οχήματος όταν κινείται σε μια απότομη κατωφέρεια. Οι δυνατότητες οδήγησης εκτός δρόμου παραμένουν στην κορυφή της κατηγορίας με γωνίες διαφυγής/ πρόσβασης στις 30/ 22 μοίρες και ράμπας στις 24 μοίρες. Όλες οι εκδόσεις του νέου L200 εξοπλίζονται και με το σύστημα κλειδώματος του πίσω διαφορικού στον βασικό εξοπλισμό. 

Στο νέο L200 υπάρχουν αναβαθμίσεις στο σύστημα αναρτήσεων & πέδησης με στόχο την βελτίωση του κρατήματος και της άνεσης. Νέα φύλλα σούστας με διαφορετική σκληρότητα και νέα αμορτισέρ. Οι εκδόσεις με τροχούς 18’’ εξοπλίζονται με αναβαθμισμένα μπροστινά φρένα. Διαθέτουν 2-πίστονες δαγκάνες και δίσκους 320 χλστ.

Στο ταμείο…

Η 6η γενιά του pick-up της Mitsubishi βρίσκεται ήδη στην χώρα μας και διατίθεται στην αγορά τόσο σε διπλοκάμπινο (Double Cab με εσωτερικό μήκος καρότσας 1.520 χλστ.) όσο και σε “μιάμιση” καμπίνα (Club Cab με μήκος καρότσας στα 1.850 χλστ.).

Στα διπλοκάμπινα, η γκάμα ξεκινά από την έκδοση Invite και τα 27.800 ευρώ. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τετρακίνηση Easy Select 4WD, Κλείδωμα πίσω διαφορικού, ηλεκτρικές ευκολίες, κλιματισμό με αεραγωγούς και στα πίσω καθίσματα, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανάβαση, σύστημα ενεργητικής ευστάθειας, σύστημα ελέγχου ευστάθειας τρέιλερ κ.λπ.

Η πιο πάνω έκδοση έχει την ονομασία Intense Plus με τιμή εκκίνησης τα 32.400 ευρώ η οποία έχει επιπλέον της Invite σύστημα κίνησης Super Select 4WD II, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, Cruise Control, οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, 7 αερόσακους, αισθητήρα βροχής, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με ανίχνευση πεζών κ.λπ.

Η κορυφαία διπλοκάμπινη έκδοση Instyle προσφέρεται με μηχανικό κιβώτιο (από 37.100 ευρώ) ή αυτόματο (από 39.300 ευρώ) και διαθέτει επιπλέον των πιο πάνω, δερμάτινο σαλόνι, θερμαινόμενα και ηλεκτρικά καθίσματα, φώτα ημέρας LED, σύστημα Keyless Entry, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, σύστημα ένδειξης τυφλού σημείου, και πολλά ακόμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Oι εκδόσεις Club Cab είναι δύο, Invite με τιμή εκκίνησης στα 26.500 ευρώ και Intense Pluse από τα 29.700 ευρώ με τον εξοπλισμό τους να είναι παρόμοιος με τις αντίστοιχες εκδόσεις του διπλοκάμπινου. Το νέο L200 έχει ξεκινήσει να διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στις κατά τόπους αντιπροσωπείες της εταιρίας σε όλη την επικράτεια.

photos: nmarinopoulos

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!