Η Andie MacDowell δεν καταλαβαίνει την κριτική στο «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία»

four-weddings-and-a-funeral-funeral
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα ηθοποιό, η κλασική σκηνή όπου φιλά τον Hugh Grant στην βροχή ήταν «πανέμορφη».

Το «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία» που σκηνοθέτησε ο Mike Newell αποτελεί μια από τις πιο κλασικές ρομαντικές κωμωδίες της εποχής, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει τα «σφάλματα» της. Μια από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας θέλει τον χαρακτήρα της Carrie (που ερμηνεύει η Andie MacDowell) να φιλά τον Charlie (Hugh Grant) στην βροχή και μετά να αναρωτιέται εάν βρέχει, γιατί δεν το πρόσεξε.

Η συγκεκριμένη σκηνή έχει ψηφιστεί πολλές φορές ως μια με τους χειρότερους διαλόγους στην ιστορία του κινηματογράφου, όμως η MacDowell ισχυρίζεται πως δεν κατάλαβε ποτέ την κριτική που ασκήθηκε.

«Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η σκηνή στην βροχή θεωρείται τόσο μεγάλο θέμα. Είναι πανέμορφη και κρυώναμε όταν την γυρίσαμε. Φαντάζομαι πως ακόμα και ο [σεναριογράφος Richard Curtis] είναι έκπληκτος που αυτή η φράση έχει τραβήξει τόση προσοχή» δήλωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός σε μια νέα συνέντευξη της στον Guardian.

Συνεχίζοντας η 61χρονη ηθοποιός σχολίασε πως «δεν υπήρχαν παράπονα» για την ταινία όταν κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες και πως τα επικριτικά σχόλια για την συγκεκριμένη σκηνή προέκυψαν πολλά χρόνια αργότερα.

Με ένα μπάτζετ μόλις τριών εκατομμυρίων δολαρίων, το «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία» αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες του 1994, με τα παγκόσμια έσοδα να υπολογίζονται σε 245 εκατομμύρια δολάρια.

Η βρετανική παραγωγή προτάθηκε για δύο Όσκαρ και εκτόξευσε την καριέρα του Hugh Grant, ο οποίος βραβεύτηκε με μια Χρυσή Σφαίρα και ένα BAFTA για την ερμηνεία του.