Aperio cucina & vino: το νέο ιταλικό στον Χολαργό

aperio
ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Νέα, all day πρόταση στον Χολαργό που λέει “si” στο κρασί και στο καλό, ιταλικό φαγητό.

Στη Μεσογείων, στο ύψος του Χολαργού, το Aperio cucina & vino πρόσθεσε άλλη μια ιταλική πρόταση στην περιοχή, που μάλιστα ξεκινά από τις 10 για καφέ-πρωινό και μόλις αρχίσει να μεσημεριάζει σερβίρει και κοκτέιλ, μαζί με τα ιταλικά πιάτα και το κρασί του μενού του. 

Ξύλο, τούβλο, βιομηχανικός σχεδιασμός, φυτά και όμορφα vintage τραπέζια συνδυάζονται σε ένα χώρο που δημιουργεί μια ζεστασιά και οικειότητα και μας υποδέχεται καθημερινά για brunch 10 με 13.00, με πιάτα όπως frittata, αυγά ποσέ με μανιτάρια, αβοκάντο, καπνιστό χοιρινό, κρέμα παρμεζάνας, Piadina δηλαδή ιταλικό ψωμάκι με προσούτο, φύλλα ρόκας, τοματίνια και λάδι βασιλικού και πολλά άλλα.

Κι αν η ώρα περάσει, στο μενού του θα βρείτε πλήθος από antipasti, έξι διαφορετικές πίτσες, κάποιες κλασικές κι άλλες πιο ξεχωριστές, με σάλτσα γλυκοπατάτας, κρέμα παντζαριού και άλλα εμπνευσμένα υλικά και φυσικά ζυμαρικά και ριζότο, αλλά και τέσσερα εκλεκτά κυρίως (13-22 ευρώ): κοτόπουλο μαγειρεμένο σε κενό αέρος με ψητές πατάτες, ψητή πιπεριά, μους παρμεζάνας και τσιμιτσούρι, φιλέτο σολομού σχάρας με χόρτα, παντζάρια, πουρέ καρότου και brown butter, οσομπούκο σιγομαγειρεμένο σε κρασί και black angus ψημένο και κομμένο σε φέτες με μικρές πατάτες κονφί, ψητά μανιτάρια, τοματίνια και κρέμα κρεμμυδιού. Όλα φρέσκα, σπιτικά και προσεγμένα.

Οι λάτρεις του κρασιού έχουν να επιλέξουν από κρασιά του ελληνικού, αλλά και του ιταλικού αμπελώνα, ενώ το γεύμα σας μπορεί να συνοδέψει και κάποιο από τα ιδιαίτερα κοκτέιλ του (8-10 ευρώ).

Αν είχατε καιρό να κινηθείτε προς τον Χολαργό, τώρα σίγουρα έχετε έναν (γευστικό) λόγο παραπάνω να τον επισκεφτείτε.

Info
Aperio cucina & vino
Λ. Μεσογείων 258, Χολαργός
210 6542002