Πού να πάτε για προσεγμένο φαγητό του Αγίου Πνεύματος

estiatorio-thalassa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Το αγαπημένο τριήμερο του καλοκαιριού έφτασε και αν δεν σας βρει σε κάποια παραλία να κάνετε μακροβούτι ή σε κάποιο κοντινό νησί, το next best thing είναι μια προσεγμένη επιλογή για φαγητό με άρωμα καλοκαιριού.

Travolta Athens, Μπουρνάζι
Θέλετε ψάρι και εσάνς θαλασσινή, αλλά δεν θέλετε να φτάσετε μέχρι τη θάλασσα και να υποστείτε την κίνηση του γυρισμού; Στο Μπουρνάζι σας περιμένει αυθεντική ψαροφαγία, όπου τα όστρακα και τα θαλασσινά «δουλεύονται» με μια μοντέρνα ματιά, δημιουργώντας μοναδικές νοστιμιές, όπως καπνιστό χέλι με φάβα, ριζότο με μελάνι σουπιάς, δροσερό καρπάτσιο, σεβίτσε μπαρμπουνιού και πολλά άλλα, όλα ένα κι ένα, φρέσκα και μοναδικά στη γεύση, δελεαστικά ακόμη και για όσους δεν συμπαθούν πολύ το ψάρι. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε που το Travolta Athens παραμένει ανάμεσα στα 100 καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα. Info: Αγ. Παύλου 33 & Αρκαδίας, Μπουρνάζι, 210 5719222, από 25 ευρώ/άτομο.

Kool Life, Εκάλη
Για όσους πάνε κόντρα στην τάση που μας θέλει όλους στα νότια κοντά στη θάλασσα μόλις καλοκαιριάσει, το Kool Life δίνει την εναλλακτική στα βόρεια, σε έναν δροσερό και πανέμορφο κήπο με πισίνα, στο ξενοδοχείο Life Gallery Athens. Το ανανεωμένο, εποχικό μενού του έχει αναλάβει ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης με head chef τον Διονύση Ζαχαρόπουλο και «κρύβει» πολλά δροσερά και αρωματικά πιάτα-διαμάντια, όπως το μπαρμπούνι με κρέμα λεμονιού και σάλτσα από εσπεριδοειδή, το σορμπέ καυκαλήθρας με ζελέ από χαμομήλι και πράσινο μήλο και πολλά ακόμη πιάτα ελληνικού αέρα, με φουλ δημιουργική ματιά. Info: Λεωφ. Θησέως 103, Εκάλη, 211106 7400, από 40 ευρώ/άτομο.

Varoulko Seaside, Μικρολίμανο
Με αυτή την επιλογή, τα έχετε όλα: και θέα θάλασσα και ατμόσφαιρα νησιού και πρωταγωνιστή το ψάρι, από τα χέρια του ειδήμονα του είδους και πολυβραβευμένου σεφ, Λευτέρη Λαζάρου. Με αστέρι Michelin στην πλάτη του, Χρυσούς Σκούφους και βραβεύσεις ως το καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας, το Varoulko Seaside σας εγγυάται ποιοτικό φαγητό και ατμόσφαιρα, με πιάτα μοναδικά με θαλασσινό αέρα. Δοκιμάστε το ελληνικό ceviche τσιπούρας με κόλιανδρο, τσίλι και ζελεδάκια ούζου, το ταρτάρ μπαρμπούνι με πιπεριά Φλωρίνης, σταφίδα και πούδρα από αυγοτάραχο Μεσολογγίου, τη ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας και τοματίνια φούρνου, το σταρότο με ψητό καλαμάρι και καπνιστό ζωμό καλαμαριού ή ό,τι άλλο σας κάνει… κλικ. Info: Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, 210 5228400, από 40 ευρώ/άτομο.

Σαρδελάκι με θέα, Βουλιαγμένη
Αν θέλετε μια πιο οικονομική έξοδο για φαγητό, χωρίς να διαπραγματευτείτε το ψάρι, τη θέα και την ποιότητα, το «Σαρδελάκι με θέα» στη Βουλιαγμένη είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Δεν είναι τυχαία η προσθήκη «με θέα» στο Σαρδελάκι που άνοιξε μετά τη Γλυφάδα, στη Βουλιαγμένη, αφού έχει πραγματικά υπέροχη θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης. Εκεί, σας περιμένουν πολλά μικρά ψάρια στο τηγάνι, με τις σαρδέλες στο φούρνο να ξεχωρίζουν, ενώ στο μενού του θα βρείτε πλήθος θαλασσινών μεζέδων και λαχταριστά όστρακα για μια όμορφη γαστρονομική εμπειρία με θέα το γαλάζιο. Info: Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, 210 9670913, από 20-25 ευρώ/άτομο.

Καστελόριζο Βάρκιζας
Με μεσογειακή κουζίνα εμπνευσμένη κυρίως από τα θαλασσινά συνδυασμένη με το γαλάζιο της θάλασσας, παράδοση στο φρέσκο ψάρι και ποιότητα στις πρώτες ύλες, το Καστελόριζο στη Βάρκιζα θα σας πάει λίγο μακριά, αλλά με την υπόσχεση να σας φέρει ακόμα πιο κοντά στη αίσθηση της θάλασσας. Δοκιμάστε μύδια αχνιστά σε ζωμό λαχανικών, παναρισμένη ψίχα καραβίδας με σος κοκτέιλ ή κινηθείτε συντηρητικά με καλαμαράκια τηγανητά ή ψιλό ψαράκι εποχής στο τηγάνι και αφεθείτε στο καλοκαίρι που σερβίρεται στο πιάτο σας. Info: Λεωφόρος Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, 210 9655022, από 25 ευρώ/άτομο.