Πέντε δροσεροί κήποι για φαγητό στην Αθήνα

by-theglass triadafillou_xristos
ΤΡΙΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Η μία επιλογή για να δροσιστείτε είναι η θάλασσα. Αν, όμως, τα εστιατόρια και τα ταβερνάκια πάνω στο κύμα σας πέφτουν μακριά, υπάρχουν και οι πράσινες αυλές και κήποι εστιατορίων που υπόσχονται να σας δροσίσουν φυσικά, καθώς απολαμβάνετε το φαγητό σας. Εμείς επιλέξαμε πέντε από αυτούς και κλείνουμε τραπέζι πάραυτα.

By the glass, κέντρο
Όσοι αγαπούν το κρασί λίγο παραπάνω και θέλουν στην έξοδό τους για φαγητό, αυτό που θα μπει στο ποτήρι τους να είναι μελετημένο και ψαγμένο, το By the glass πρέπει να αποτελέσει σίγουρα μια επιλογή. Εκεί θα βρείτε 500 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, παλιές ελληνικές σοδειές, παλιές χρονιές ξένου αμπελώνα, μεγάλη ποικιλία από σαμπάνιες και αφρώδεις οίνους, καθώς και από αποστάγματα και dessert wines για να τα συνδυάσετε όλα με το φαγητό σας (ή και όχι), μέσα από ένα μενού κουζίνας ελληνικής και μεσογειακής, με ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή της πρώτης ύλης. Κι όλα αυτά σε έναν δροσερό κήπο που κάθε Τετάρτη, μάλιστα, έχει και live μουσική για ακόμη περισσότερη ατμόσφαιρα. Info: Γ. Σουρή 3 και Φιλελλήνων, 210 3232560.

Chefi, Χαλάνδρι
Το συμπαθητικό αυτό boutique εστιατόριο βρίσκεται σε έναν πανέμορφο πολυχώρο για φαγητό στο Χαλάνδρι με καταπράσινο κήπο, σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον που περιτριγυρίζεται από φυτά και δημιουργεί ένα φυσικό αίσθημα δροσιάς. Στο μενού του θα βρείτε ελληνική-μεσογειακή κουζίνα πάντα με μια δημιουργική χροιά, με τα κυρίως του να μοιράζονται ανάμεσα σε στεριά, θάλασσα, με τα ζυμαρικά να βρίσκουν πάντα τη θέση τους. Info: Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774.

Λεύκες, Γαλάτσι
Οι Λεύκες στη λεωφόρο Γαλατσίου αποτελούν σταθερή αξία για φαγητό σε κήπο το καλοκαίρι, φτιάχνοντας τη δική τους οικεία ατμόσφαιρα στην καταπράσινη, πάντα περιποιημένη αυλή τους. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, σε ένα χώρο στρωμένο με πέτρα που θα σας κάνει αμέσως να ξεχάσετε την κεντρική λεωφόρο που βρίσκεται απ’ έξω, ενώ οι δύο πανύψηλες λεύκες στην καρδιά της αυλής, που πλαισιώνονται από μεγάλη ποικιλία μικρών και μεγάλων φυτών, κάνουν ακόμη πιο έντονη την αίσθηση φύσης. Κι αφού ολοκληρώσετε το γεύμα σας με πιάτα από την ελληνική κουζίνα, μπορείτε να ανακαλύψετε την παλιά μονοκατοικία και να αναζητήσετε τα ιδιαίτερα αντικείμενα του χώρου. Info: Λεωφόρος Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, 210 2924458.

Dos Hermanos, Κηφισιά
Αν αναζητάτε κι ένα πιο εξωτικό στοιχείο στην έξοδό σας για φαγητό, τότε κατευθυνθείτε προς την Κηφισιά και το Dos Hermanos, ένα από τα πιο αυθεντικά μεξικάνικα της Αθήνας. Δοκιμάστε παραδοσιακά μεξικάνικα πιάτα, όπως fajitas, enchiladas, chili con carne, tacos, burritos, αλλά και κοκτέιλ και χαλαρώστε στην υπέροχη αυλή του που θυμίζει δροσερή όαση σε κάποιο τροπικό προορισμό. Info: Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906.

EFRAIMIS__LEFTERIS
Άμα Λάχει στης Νεφέλης, Εξάρχεια
Αν περάσετε από την Καλλιδρομίου τον Εξαρχείων, στο νούμερο 69 σας περιμένει ένα από τα μέρη στον κόσμο που πρέπει να φάτε κάποια στιγμή στη ζωή σας, σύμφωνα με παλιότερη λίστα του Buzzfeed. Στην υπέροχη αυλή του θα απολαύσετε παραδοσιακή, ελληνική κουζίνα με σύγχρονη χροιά, σέρβις με χιούμορ και μια όμορφη, παρεΐστικη ατμόσφαιρα που θα σας αποφορτίσει σε έναν υπέροχο κήπο που θυμίζει εξοχή. Info: Μεθώνης 66 & Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845978, 210 3845974.