Avant Garde: το Μαρούσι έχει νέο στέκι για κρασί και φαγητό

avant-garde Vladimiros Poliakov
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Νέα είσοδος κατέφτασε στο Μαρούσι, με ένα μοντέρνο wine bar restaurant που υπόσχεται να μας ανεβάσει στα βόρεια προάστια.

Αν οι έξοδοι για κρασί και φαγητό καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στην ατζέντα σας, σημειώστε και την ολοκαίνουργια άφιξη που ήρθε στον χώρο του παλιού Pausa πριν περίπου ένα μήνα κι έχει σκοπό να κατακτήσει τη δική του θέση ψηλά στη λίστα με τα wine bar της Αθήνας.

Η πρώτη αίσθηση με την είσοδο στο Avant Garde είναι η αίσθηση του ευρύχωρου, με τον ψηλοτάβανο χώρο και τη μίνιμαλ αισθητική σε σκουρόχρωμους τόνους να συμβάλλουν κατά πολύ σε αυτό και την τοιχογραφία παριζιάνικου αέρα να κερδίζει τις εντυπώσεις.  

Σε αυτό το άνετο πλαίσιο με τη γυάλινη κάβα που φιλοξενεί 100 ετικέτες κρασιού, θα βρείτε κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, σπάνιες και συλλεκτικές φιάλες, αλλά και επιλογές σε ποτήρι που σας δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσετε ποικιλίες και να απολαύσετε διάφορες ετικέτες.

Πίσω από όλο αυτό το εγχείρημα βρίσκεται ο Χάρης Μπαμπίλης και ο Άλκης Μέτσης, όπου με γαλλικές επιρροές θέλησαν να φέρουν στην περιοχή ένα wine bar που θα θυμίζει κάτι από Γαλλία, από γαστρονομικής άποψης. Αυτό σημαίνει τεχνικές γαλλικής κουζίνας, sous vide κι ένα αποτέλεσμα που υπογράφουν οι σεφ Πάρης Δελίδης και Γιάννης Λούτσης, που συνδυάζει γαλλική φιλοσοφία με δημιουργική κουζίνα με πολλαπλές επιρροές, με προσεγμένη πρώτη ύλη κυρίως από Ελλάδα, αλλά και εξωτερικό.

Για του λόγου το αληθές, στο μενού του θα βρείτε ορεκτικά όπως μίξη ψητών λαχανικών με ψητό μανούρι και κρέμα από παλαιωμένο κόκκινο κρασί, bao bun γεμιστό με tagliata και chutney πιπεριά Φλωρίνης και χοιρινή πανσέτα με chutney μήλου, σούπα κολοκύθας με αφρό καρύδας, δροσερές σαλάτες όπως αυτή με την κινόα, τα καραμελωμένα κάσιους, τα γκότζι μπέρι και τα ψητά λαχανικά, λουσμένη με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών ή την σαλάτα Provence με ντοματίνια, βελανίδι, κουλούρι στρογγυλό, κατσικίσιο τυρί, βινεγκρέτ σύκου και καππαρόφυλλα, μεταξύ άλλων.

Vladimiros Poliakov

Στη συνέχεια, οι επιλογές είναι αρκετές και μπορείτε να τις συνοδέψετε με κρασί –μη φοβηθείτε να ρωτήσετε για συνδυασμούς- υπό τους ήχους των DJs από το bar. Από Wagyu sirloin steak με γαλλικές baby πατάτες μέχρι μπέργκερ με χειροποίητο μπιφτέκι κοτόπουλου με σάλτσα αυγού και μαρμελάδα μπέικον κι από picahna με πουρέ καρότου μέχρι φιλετίνια μαύρου χοίρου, τα κρεατικά κερδίζουν τις εντυπώσεις. Κι αφού τελειώσετε, ανακαλύψτε τα επιδόρπια, όπως το λαχταριστό σουφλέ με σοκολάτα Valrhona και παγωτό με γεύση μαστίχα ή τα σου με κρέμα πατισερί και σος σοκολάτας.

Στο Avant Garde φυσικά η βραδιά δεν τελειώνει έτσι εύκολα, αφού μπορείτε μετά το φαγητό να συνεχίσετε στο μπαρ με κρασί ή κοκτέιλ και μουσική, ολοκληρώνοντας την έξοδό σας, όπως πρέπει. Με κέφι και ποιότητα.

Info
Avant Garde
Αγίου Κωνσταντίνου & Ηφαίστου 3, Μαρούσι
210 6180533