Το Lost Athens μας δίνει άλλον ένα λόγο να κατεβούμε στο Παγκράτι

lost-athens
ΤΡΙΤΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Όχι ότι δεν είχαμε αρκετούς, αλλά το νέο στέκι της Αρχελάου μοιάζει να διεκδικεί δυναμικά τη θέση του στον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής.

Το μότο του είναι απλό και τα λέει όλα: «σερβίρουμε αξιομνημόνευτο φαγητό και μπίρες μικροζυθοποιών». Να προσθέσουμε ότι όλο αυτό πραγματοποιείται σε έναν χώρο βιομηχανικής ατμόσφαιρας και λιτού design, με γκραφίτι και πίνακες στους τοίχους του, απ’ όπου δεν λείπουν κάποια ρετρό στοιχεία, ενώ φέρει ορισμένες ιδιομορφίες στο μενού και στη φιλοσοφία του, ενισχύοντας τις παρεΐστικες καταστάσεις. Όπως ακριβώς το οραματιζόταν ο ιδιοκτήτης του Βασίλης Στεφανάκης.

Πίσω από το μενού βρίσκουμε τον σεφ Κώστα Νασιόπουλο, ο οποίος με την ομάδα του έχουν συνθέσει ένα μενού που κατηγοριοποιείται ανάλογα με το πώς τρώγεται ένα φαγητό, με fusion προτάσεις: με το χέρι (street food), με πιρούνι και μαχαίρι (κυρίως κρεατικά και ψάρι ημέρας), με κουτάλι και πιρούνι (λαχανοντολμάδες κ.ά.) με πιρούνι σκέτο (καπνιστό χέλι, short rib κ.ά.), με κουτάλι σκέτο (γλυκά). Να σημειώσουμε ότι στις επιλογές του, υπάρχουν και κάποιες χορτοφαγικές για όσους δεν καταναλώνουν κρέας.

Πέραν του φαγητού, αξιοσημείωτο ρόλο στο Lost Athens παίζει και η μπίρα, με μια κάβα από δεκάδες μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, ενισχύοντας την εγχώρια παραγωγή. Οι φίλοι του ζύθου, λοιπόν, μπορείτε να «χαθείτε» στα άδυτα του Lost συνδυάζοντας μπίρα με φαγητό ή δοκιμάζοντας τις περίπου 50 επιλογές μπίρας του καταλόγου του.

Όπως και να’χει, λοιπόν, στο Lost έχουμε πολλά να δοκιμάσουμε, να γευτούμε και να απολαύσουμε.

Info
Lost Athens
Αρχελάου 7, Παγκράτι
210 7230832