Τέσσερις αποδράσεις για ένα αξέχαστο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

agkistri
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Το πρώτο (και τελευταίο) τριήμερο του καλοκαιριού είναι εδώ και είναι μια καλή αφορμή για να ξεφύγετε, να δημιουργήσετε αναμνήσεις, να καλωσορίσετε την καλοκαιρινή περίοδο και επίσημα και όλα αυτά χωρίς να χαλάσετε όλες σας τις αποταμιεύσεις. Οι παρακάτω προορισμοί ενδείκνυνται.

Αγκίστρι: τόσο κοντά, τόσο μακριά
Η όρεξη για νησιά έχει ανέβει με την έλευση του καλοκαιριού, αλλά αν το budget σας δεν αντέχει μακρινούς προορισμούς, το Αγκίστρι σας δίνει την πιο οικονομική λύση. Βρίσκεται περίπου 1 με 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα και το κόστος aller-retour του πλοίου υπολογίζεται λιγότερο από 30 ευρώ/άτομο. Στον νησιώτικο αυτό προορισμό, μπορείτε να ταξιδέψετε χωρίς αυτοκίνητο, καθώς πρόκειται για νησί μικρού μεγέθους που μπορείτε να εξερευνήσετε ακόμη και με το ποδήλατο, ενώ τα μέρη που έχετε να δείτε είναι λιγοστά, ώστε να έχετε χρόνο για μπάνιο και ξεκούραση. Στoν μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, το Μεγαλοχώρι, θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για φαγητό, καφέ, ποτό, βόλτα, ενώ αξίζει να δείτε και το σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του λόφου Μετόχι, το μικρότερο χωριό του νησιού, τα Λιμενάρια, τη Δραγωνέρα με τα πεύκα της και τη Χαλικιάδα, όπου μπορείτε να κάνετε και το μπάνιο σας. Στο γραφικό λιμανάκι της Μάρεζας θα βρείτε μια βραχώδη παραλία, με πολλά πεύκα και βαθιά νερά, ενώ λίγο πιο πέρα, δυτικά από τα Λιμενάρια, η Απόνησος που ενώνεται με το Αγκίστρι με μια γέφυρα, σας περιμένει για μπάνιο και χαλάρωση.

Μονεμβασιά: με αέρα παραμυθιού
Οι πιο ρομαντικές ψυχές εκεί έξω κι όσοι θέλουν να περάσουν το τριήμερο με το έτερον ήμισυ σε σκηνικό παραμυθιού, είναι η ιδανική στιγμή να αρπάξουν την ευκαιρία και να κατευθυνθούν στην καστροπολιτεία της ανατολικής Πελοποννήσου, στο νομό Λακωνίας, 320 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία για τρεις ημέρες να τριγυρίζετε στα σοκάκια, να ανεβοκατεβαίνετε σκαλιά και να ανακαλύπτετε όμορφες γωνιές, να εξερευνήσετε τα παραμυθένια σπίτια, τις καμάρες και τις εκκλησίες, να βολτάρετε στην Άνω Πόλη, απολαμβάνοντας τη θέα στο ψηλότερο σημείο της και στη συνέχεια να γευτείτε αυθεντικές τοπικές γεύσεις και λακωνικές συνταγές με κόκορες, θαλασσινά κ.λπ. Για μπάνιο, οι επιλογές είναι το γραφικό λιμανάκι Πορτέλο, στη νότια πλευρά των τειχών, ενώ άλλες επιλογές μπάνιου στην κοντινή περιοχή, είναι η παραλία Κάκαβος στα αριστερά της γέφυρας με φόντο το κάστρο της Μονεμβασιάς και η μικρή παραλία της Κούρκουλας, κλειστή από τρεις μεριές, που θυμίζει φυσική πισίνα. Κι αν δεν θέλετε να κάνετε τίποτα απ’ όλ’ αυτά, μπορείτε απλά να κλειστείτε σε κάποιον από τους ρομαντικούς, παραδοσιακούς ξενώνες της και να απολαύσετε ρομάντζο και θέα.

Πήλιο: για on the road καταστάσεις
Οι επιλογές στο Πήλιο είναι αμέτρητες και αποτελεί προορισμό που ταιριάζει σε κάθε εποχή, σε κάθε τσέπη και σε κάθε γούστο, αφού διαθέτει και ακριβά και οικονομικά καταλύματα, και βουνό και θάλασσα και πλήθος χωριών για εξερεύνηση. Η Πορταριά, η Μακρινίτσα, η Τσαγκαράδα, οι Μηλιές, η Βυζίτσα, η Ζαγορά είναι μερικά από τα ομορφότερα και πιο δημοφιλή χωριά του για ορμητήριο. Αν επιθυμείτε παραθαλάσσια διαμονή, ο Άη Γιάννης, το Χορευτό, το Χόρτο, ο Πλατανιάς, το Τρίκερι, η Μηλίνα είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σας, με φόντο είτε το Αιγαίο, είτε τον Παγασητικό. Σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός σας είναι μεγάλος, μπορείτε να μετατρέψετε το τριήμερο σε ένα περιπετειώδες road trip, σε όσο περισσότερα χωριά μπορείτε. Αν όχι, βρείτε το δικό σας λιμάνι και περάστε 3 ημέρες χαλάρωσης, χωρίς πολλά έξοδα.

Λίμνη Ευβοίας: για απόδραση σαν παλιά
Η βόρεια Εύβοια είναι μια από αυτές τις περιοχές, πολύ κοντά στην Αθήνα και με επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα, αλλά και θυμίζουν κάτι από ταξίδι στο χρόνο και οικογενειακές αποδράσεις. Ζήστε ξανά την εμπειρία και αποδράστε στη Λίμνη, στη μέση σχεδόν του βορείου ευβοϊκού κόλπου, στις δυτικές ακτές της βόρειας Εύβοιας και στην απόληξη του μικρού και απόκρημνου βουνού Καντήλι. Η γραφική αυτή κωμόπολη περίπου 80 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα χτισμένη αμφιθεατρικά, «αγναντεύει» τη γαλήνια θάλασσα και αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά μέρη της βόρειας Εύβοιας, αφού συνδυάζει το απόλυτο γαλάζιο του κόλπου με την πλούσια βλάστηση και το μοναδικό πράσινο του γύρω τοπίου. Τριγυρίστε στα στενά δρομάκια και δείτε τα παραδοσιακά σπίτια νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με κεραμοσκεπές και υπέροχες αυλές στολισμένες με λουλούδια και λεμονιές, απολαμβάνοντας τις μυρωδιές τους και φέροντας ξανά στο μυαλό το παρελθόν. Το μικρό φυσικό της λιμάνι με έναν παραλιακό δρόμο προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες, όλες τις ώρες της ημέρας, ώστε να μπαίνετε σιγά-σιγά σε διάθεση καλοκαιριού και διακοπών και αν έχετε όρεξη για απόδραση μέσα στην απόδραση, επισκεφτείτε το κοντινό γραφικό χωριό Δρυμώνας, πολύ κοντά στη Μονή του Οσίου Δαυίδ. Κοντά στον Δρυμώνα, σε ένα όμορφο φυσικό τοπίο, θα δείτε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες που κατά την διάρκεια του χειμώνα δε διαφέρουν από ορμητικό ποτάμι και το καλοκαίρι τα νερά είναι τόσο καθαρά που αρκετοί τουρίστες, αλλά και ντόπιοι, τα απολαμβάνουν κολυμπώντας.