Tο 3ο ετήσιο Corfu Emerald Cup είναι άλλος ένας λόγος για απόδραση στην Κέρκυρα

corfu-emerald-cup
ΤΡΙΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Μια γιορτή ιστορίας, πολιτισμού, αθλητισμού και διασκέδασης ετοιμάζεται για 3η χρονιά στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων για τους λάτρεις του αθλητισμού, αλλά και της απόδρασης.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της 2ης διοργάνωσης Corfu Emerald Cup πέρυσι, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά το ετήσιο το διεθνές event του Ιουνίου, που αποτελεί σημαντική στάση του SUP Euro Tour Grand Slam και υπέροχο θέαμα για τους λάτρεις του SUP.

Κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο θα παραβρεθούν στην Κέρκυρα για να διαγωνιστούν, συμπεριλαμβανομένου του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή SUP Connor Baxter, πιο γρήγορου αθλητή SUP. Ο Baxter δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ανυπομονώ να αγωνιστώ εκεί που κολύμπησαν αθλητές Ολυμπιακών αγώνων. Θα είναι μια φανταστική ευκαιρία!»

Φέτος το Emerald Cup θα είναι ένας πράσινος αγώνας σε συνεργασία με τον τοπικό οργανισμό «Let's do this Corfu» και το «All For Blue» σε μια προσπάθεια για την προστασία των ακτών της Κέρκυρας κάνοντας ανακύκλωση και εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας.

Κλείστε εισιτήρια τώρα!

Ο αγώνας που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Angsana Corfu Hotel, τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας, του Sup Euro Tour, της Πανελλήνιας Ένωσης Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας & Κυματολίσθησης και του Ναυτικού Ομίλου Κέρκυρας (ΝΑΟΚ).

Η διεθνής διοργάνωση περιλαμβάνει 3 κατηγορίες αγώνων: Κολύμβηση Ανοιχτής Θάλασσας, Stand-Up Paddle (SUP) και «Fun». Το Euro Tour SUP 14,800m (επαγγελματική κατηγορία) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας 3,500μ .κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας και ο αγώνας της κατηγορίας «Fun», ανοιχτός για όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν –αθλητές, εθελοντές, οικογένειες και φίλους. Οι αγώνες του SUP θα ξεκινήσουν από την παραλία του ξενοδοχείο Angsana Corfu, θα κατευθυνθούν προς το Ποντικονήσι από όπου θα επιστρέψουν για τερματισμό στο σημείο εκκίνησης. Ο αγώνας κολύμβησης θα ξεκινήσει από την Παναγία των Βλαχερνών στο Ποντικονήσι και οι αθλητές αφού πλεύσουν στα καταπράσινα νερά του Ιονίου θα τερματίσουν στο Angsana Corfu (το πολυτελές θέρετρο, μέλος της Banyan Tree που θα ανοίξει σύντομα στην περιοχή κοντά στις Μπενίτσες). Όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται απευθείας με live-feed από την παραλία.

Μετά τον αγώνα κολύμβησης, θα ακολουθήσει η δράση του «Let’s Do this Corfu» με τη συμμετοχή όλων για τον καθαρισμό και την προστασία των ακτών της Κέρκυρας καθώς και πάρτι στην παραλία. Αν πρόκειται να βρεθείτε στην Κέρκυρα, αγαπάτε το άθλημα, αλλά και το περιβάλλον, μπορείτε να λάβετε μέρος στη δράση και να διασκεδάσετε μαζί με τους αθλητές και τους συμμετέχοντες.

Info
2019 Corfu Emerald Cup
15-16/6 Κέρκυρα