Το κάστρο της Μονεμβασιάς θα γεμίσει Τέχνη

monembasia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Φέτος τον Σεπτέμβριο, η πανέμορφη καστροπολιτείας μας δίνει άλλον ένα λόγο να την επισκεφτούμε, αφού έξι καλλιτέχνες θα φέρουν τα έργα τους εκεί, τα οποία θα μπορέσουμε να απολαύσουμε με δωρεάν είσοδο.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο Κάστρο Μονεμβασιάς επιστρέφει για 2η χρονιά με δράσεις που έχουν στόχο την ανταλλαγή και τη συνεργασία ανερχόμενων καλλιτεχνών που το έργο τους αφορά τη Μεσόγειο, από τον μεσογειακό οργανισμό Between the Seas, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ακτίνας Σταθάκη, και σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη.

Αν ο δρόμος σας βγάλει προς την περιοχή 1-22 Σεπτεμβρίου, αυτό που σας περιμένει είναι ένα διαφορετικό Κάστρο της Μονεμβασιάς, που θα λειτουργήσει σαν ένας μεσογειακός πόλος διαλόγου που θα αναδείξει την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου και θα ενισχύσει τη σχέση της τοπικής κοινωνίας με τη σύγχρονη μεσογειακή καλλιτεχνική δημιουργία.

Συγκεκριμένα, ο Roman Skadra από το χώρο του τσίρκου, ο Dave Boyd μαζί με τον Δημήτρη Παπαγεωργίου από τον χώρο της μουσικής και οι Aina de Cos, Jaume Miro, Jenny Vila από το χώρο του θεάτρου, πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα στο Κάστρο της Μονεμβασιάς, σε μια δράση δωρεάν για το κοινό σε όλες της τις εκφάνσεις.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σεπτέμβριος 1-8: Roman Skadra (τσίρκο)
O Σλοβάκος περφόρμερ και καλλιτέχνης τσίρκο Ρομάν Σκάντρα θα δουλέψει πάνω σε μία καινούρια σόλο περφόρμανς και θα παραδώσει διήμερο δωρεάν σεμινάριο ζογκλέρ, ακροβατικών και περφόρμανς για νέους και ενήλικες.

TamΓ΅s KΓ΅tai
Σεπτέμβριος 8-15: Dave Boyd-Δημήτρης Παπαγεωργίου (μουσική)
Ο Ιρλανδός Dave Boyd, μουσικός και συνθέτης με έδρα την Πορτογαλία και ο Έλληνας βιολονίστας και συνθέτης Δημήτρης Παπαγεωργίου με έδρα την Αγγλία, συναντιούνται στη Μονεμβάσια για μια μουσική περφόρμανς/εγκατάσταση που θα συνδυάζει ηχογραφημένα ηχοτοπία του κάστρου με ζωντανή μουσική. Παρουσίαση ανοιχτή στο κοινό: Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου ώρα 9μ.μ.

Σεπτέμβριος 15-22: Aina de Cos, Jaume Miro, Jenny Vila (θέατρο)
Οι τρεις καλλιτέχνες από τη Μαγιόρκα της Ισπανίας ερευνούν τον μύθο της Αντιγόνης ιδωμένο υπό το πρίσμα των πολιτικών καταλοίπων σύγχρονων δικτατοριών ανά τον κόσμο. Έχοντας ήδη κάνει έρευνα και συνεργασίες στην Ισπανία, την Αργεντινή και την Αυστραλία, η ομάδα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Παρουσίαση ανοιχτή στο κοινό: Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου ώρα 9μ.μ.

Μετά τη Μονεμβάσια, οι καλλιτέχνες, Aina de Cos, Jaume Miro, Jenny Vila, θα φιλοξενηθούν από το Between the Seas και στην Αθήνα.

Info
Between The Seas
Κάστρο Μονεμβασιάς
1-22 Σεπτεμβρίου
ελεύθερη είσοδος