Όμορφοι ξενώνες στην Ελλάδα για φθινοπωρινή διαμονή

nefeles
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Απολαμβάνουμε το φθινόπωρο σε πανέμορφους προορισμούς, με υπέροχη διαμονή στους παρακάτω ξενώνες που θα κάνουν την εμπειρία του ταξιδιού σας ακόμη πιο ιδιαίτερη.

Νεφέλες, Αράχωβα, από 66 ευρώ
Η κοσμοπολίτικη Αράχωβα είναι ιδανική για χειμερινές και φθινοπωρινές αποδράσεις, τόσο για όσους αγαπούν τη διασκέδαση, όσο και για όσους λατρεύουν το βουνό. Στην άκρη της κοιλάδας του Πλείστου, θα βρείτε και το κομψά επιπλωμένο Nefeles Hotel μόλις 1,4χλμ. από το κέντρο της Αράχωβας με θέα στον Παρνασσό, για να κάνετε τη διαμονή σας ενδιαφέρουσα. Όλα τα μοναδικά διακοσμημένα καταλύματα του Nefeles περιλαμβάνουν έργα τέχνης από την οικογενειακή συλλογή, ενώ σας περιμένει πλούσιο πρωινό σε μπουφέ με τοπικές σπεσιαλιτέ. Το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού είναι εύκολα προσβάσιμο και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών απέχει 8 χιλιόμετρα, για όσους θέλουν να συνδυάσουν πολιτισμό και δραστηριότητες στο ταξίδι τους.

Country Guesthouse Αερικό, Καρπενήσι, από 68 ευρώ/βραδιά
Εδώ και αρκετά χρόνια, το Καρπενήσι αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, τόσο χειμερινών, όσο και καλοκαιρινών διακοπών, με αναπτυσσόμενες τουριστικές υποδομές και δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες και χαλάρωση, αλλά και με ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή. Αν αποδράσετε εκεί το φθινόπωρο, το Country Guesthouse Αερικό σας περιμένει να απολαύσετε τη διαμονή σας εκεί, την εξαιρετική θέα, αλλά και τη φιλοξενία της ιδιοκτήτριάς του. Στο κατάλυμα υπάρχουν οικογενειακά δωμάτια και βεράντα, ενώ βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, για όσους θέλουν να το επισκεφτούν το χειμώνα και να ζήσουν μια πιο περιπετειώδη απόδραση.

Πετρωτό, Φραγκάδες, Ζαγοροχώρια, από 38 ευρώ

Τα Ζαγοροχώρια δεν χρειάζονται συστάσεις και οι Φραγκάδες είναι ένα γραφικό χωριό, που θεωρείται από τα παλιότερα στην περιοχή. Βρίσκεται σε υψόμετρο 960 μέτρων, απέναντι από το Μιτσικέλι και ο ξενώνας Πετρωτό είναι ιδανικός για ορμητήριό σας. Με θέα στον ποταμό Ζαγορίτικο και στους κοντινούς οικισμούς της περιοχής, κατασκευασμένος με σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική, με ευρύχωρα δωμάτια, ξύλινα δάπεδα και παραδοσιακή επίπλωση, υπόσχεται να σας βάλει γρήγορα στο κλίμα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ζαγορίτικη κουζίνα στο εστιατόριο, καμωμένη με συστατικά της περιοχής, ζαγορίτικες πίτες, παραδοσιακά φαγητά κατσαρόλας, σπιτικά γλυκά, μαρμελάδες, κρασί και οινοπνευματώδη ποτά.

Ξενώνας Δρυάδες, Αμπελακιώτισσα, Ορεινή Ναυπακτία από 55 ευρώ

Στην Ορεινή Ναυπακτία, στο χωριό Αμπελακιώτισσα, ο Ξενώνας Δρυάδες είναι αυτό που ψάχνετε για διαμονή με υπέροχη θέα στο βουνό, σε τοπίο που ταιριάζει στην εποχή. Απέχει μόλις 200μ. από τη Μονή Αμπελακιώτισσας, ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Ελλάδας, ενώ η λίμνη του Εύηνου είναι 15 χιλιόμετρα μακριά, αν θέλετε να ανακαλύψετε την περιοχή. Απολαύστε το πρωινό σας από τοπικά, παραδοσιακά εδέσματα και ξεκινήστε την περιπέτεια στις ομορφιές της Ορεινής Ναυπακτίας, στην Άνω Χώρα, την όμορφη Ελατού, την Τερψιθέα, αλλά και τη Ναύπακτο, που απέχει 65 χιλιόμετρα από το κατάλυμα.