Τέσσερις ξενώνες για να ηρεμήσετε το ΣΚ

filura-ksenonas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Σας έχει εξουθενώσει το άγχος της καθημερινότητας και οι υποχρεώσεις που τρέχουν Δευτέρα με Παρασκευή; Σε αυτούς τους ξενώνες θα τα ξεχάσετε όλα!

Ξενώνας Φιλύρα, Ζαγορά  από 45 ευρώ/βραδιά
Η Ζαγορά είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου, την οποία αξίζει να επισκεφτείτε χειμώνα και να απολαύσετε το τοπίο ή να την αξιοποιήσετε ως ορμητήριο για να τριγυρίσετε και σε άλλα κοντινά χωριά. Μια καλή επιλογή για διαμονή είναι ο Ξενώνας Φιλύρα, ο οποίος διαθέτει και μεγαλύτερα δωμάτια για οικογένειες, ενώ η βεράντες του προσφέρουν θέα στη φύση. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε διάφορες δραστηριότητες στη γύρω περιοχή, όπως σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, και να ζήσετε τον χειμώνα όπως του αξίζει.

Ξενώνας Καλλιστώ, Καστανιά, Λίμνη Πλαστήρα από 70 ευρώ/βραδιά
Μόλις 2 χιλιόμετρα από τη Λίμνη Πλαστήρα, το πετρόχτιστο Guesthouse Kallisto βρίσκεται στο χωριό Καστανιά, σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο με θέα στο βουνό. Όλες οι μονάδες του σας παρέχουν δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, αν θέλετε να παραμείνετε στο δωμάτιό σας και για φαγητό, ενώ διαθέτουν καθιστικό και τηλεόραση. Το πρωί σερβίρεται πρωινό στην τραπεζαρία του Guesthouse Kallisto, ενώ σε απόσταση μόλις 100 μέτρων θα βρείτε και ταβέρνα. Για εκδρομές και βόλτες, η Καρδίτσα απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα, αν θέλετε να τη συμπεριλάβετε στην εξόρμησή σας.

Fokaeon Farm, Κερνίτσα Αχαΐας από 120 ευρώ/βραδιά
Αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό στην επόμενη απόδρασή σας, με τη φύση να έχει ακόμη πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, το Fokaeon Farm εγγυάται να σας κάνει να ξεχάσετε καθετί αστικό. Σε ένα κτήμα 35 στρεμμάτων στην περιοχή Κερνίτσα, περίπου 18 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα, σας περιμένει ένα αγρόκτημα με όμορφα σπιτάκια ανάμεσα σε πλατάνια, οπωροφόρα δέντρα και βελανιδιές. Περιλαμβάνει μια λίμνη για κολύμπι όταν ο καιρός το επιτρέπει και ένα παραδοσιακό καφέ, όπου διοργανώνονται διάφορες αγροτουριστικές δραστηριότητες. Στις αυτόνομες μονάδες του, διακοσμημένες με παραδοσιακά χαλιά, οροφές με δοκάρια και ξύλινο δάπεδο, θα βρείτε μικρή κουζίνα και ιδιωτικό μπάνιο με δωρεάν προϊόντα περιποίησης, ενώ οι περισσότερες διαθέτουν και τζάκι, όπως και σάουνα ή εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου. Στο ζεστά διακοσμημένο καφέ του Fokaeon, με τους πέτρινους τοίχους και την οροφή με τα ξύλινα δοκάρια, μπορείτε να απολαύσετε σπιτικές μαρμελάδες, παραδοσιακές πίτες και κρασί, το οποίο παράγεται από την ιδιοκτησία, δίπλα στο τζάκι, ενώ κάθε  πρωί σας περιμένει μπουφές πρωινού και οι επισκέπτες λένε τα καλύτερα για τους οικοδεσπότες του. Αν θέλετε, μάλιστα, μπορείτε να συμμετάσχετε στο μάζεμα των φρούτων ή σε άλλες γεωργικές δραστηριότητες, όπως τη συλλογή φρέσκων αυγών, την παραγωγή τυριού και γιαουρτιού ή την καλλιέργεια της γης.

Arka Metsovo, Μέτσοβο από 40 ευρώ/βραδιά
Στο πανέμορφο και άκρως χειμερινό Μέτσοβο, σε κεντρική τοποθεσία, κοντά στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου, το Arka Metsovo είναι ένα παραδοσιακά κτισμένο συγκρότημα που προσφέρει καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και θέα στα βουνά ή τη γύρω γραφική περιοχή. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια, μάλιστα, θα βρείτε πολλές ταβέρνες που σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ για να δοκιμάσετε και την κουζίνα της περιοχής. Στα στούνιο και διαμερίσματα του Arka με τα ξύλινα έπιπλα και τις ζεστές αποχρώσεις σίγουρα θα ξεκουραστείτε και θα αλλάξετε παραστάσεις κι αν θελήσετε λίγη περιπέτεια στην απόδρασή σας, το χιονοδρομικό κέντρο Καρακόλι απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα, ενώ η γραφική πόλη των Ιωαννίνων με τη λίμνη της βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων.