Η Μπέτυ Αρβανίτη αντί της Λήδας Πρωτοψάλτη στα «Μελίσσια» του Αλέξη Σταμάτη

mpetu-arbaniti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Το έργο θα παρουσιαστεί από τις 10 Μαϊου στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Η ηθοποιός Λήδα Πρωτοψάλτη, η οποία θα πρωταγωνιστούσε στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Μελίσσια», αντικαθίσταται για λόγους υγείας από την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί από τις 10 Μαίου στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Ο βραβευμένος πεζογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης, παραδίδει μια ανάγλυφη ακτινογραφία των προβληματικών οικογενειακών σχέσεων που προκαλεί η παρουσία μιας μητέρας πρωταρχικής φιγούρας – μιας βασίλισσας μέλισσας. Ο Γιώργος Παλούμπης, με εξαιρετικά δείγματα γραφής στο ρεαλιστικό θέατρο, επανέρχεται στο Εθνικό Θέατρο μετά την επιτυχημένη παράσταση «Αόρατη Όλγα». Με γνώση της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας αναμετριέται ξανά με το σύγχρονο ελληνικό έργο και καταθέτει τη δική του ερμηνεία πάνω στη μητρική κυριαρχία.

Σ’ ένα αστικό σπίτι κάπου στα βόρεια προάστια της Αθήνας, στα Μελίσσια, η ιδιοκτήτρια υποδέχεται τους πιο κοντινούς της ανθρώπους: την κόρη της με τον σύζυγό της, τον γιο της και μια νεαρή κοπέλα, που όταν αποκαλύπτει την ταυτότητά της αλλάζει τα δεδομένα της οικογενειακής συνεύρεσης. Η συγγραφική ιδιότητα της κατάκοιτης ιδιοκτήτριας, της Αγάπης, δημιουργεί την αίσθηση πως, ό,τι διαδραματίζεται μεταξύ τους, είναι επινοημένες ιστορίες που βγαίνουν από τα χειρόγραφα των βιβλίων της.

Το καστ απαρτίζουν επίσης οι ηθοποιοί: Νίκος Αρβανίτης, Κώστας Βασαρδάνης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Νεφέλη Κουρή, Νίκος Χατζόπουλος.