Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανοιχτή επιστολή στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου για το νησάκι της Αγ.Βαρβάρας στο Σίσι

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Κύριε Δήμαρχε, είμαι δημότης του Δήμου Αγίου Νικολάου της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου και απευθύνομαι σε σας, ως τον κατ εξοχήν αρμόδιο για ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει στην περιοχή μας, συγκεκριμένα στο Σίσι, στη ευρύτερη περιοχή του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας.

Πιστεύω να είναι γνωστό και σε σας, ότι στην παράκτιο περιοχή, απέναντι από το ομώνυμο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, υπάρχει ένα νησάκι το οποίο είναι γνωστό στους πάντες, που από αμνημονεύτων χρόνων το τοπωνύμιό του είναι «το νησάκι της Αγίας Βαρβάρας» όνομα που δόθηκε από το εκκλησάκι, όπως και στον οικισμό.

NOVA

Πρόσφατα μέσα από τοπικό blog «Νόστιμον ήμαρ» που ανέδειξε το θέμα, πληροφορήθηκα ότι ένας κτηματομεσίτης της περιοχής ο κύριος Λάμπρος Κλατσιάς, που έχει το κτηματομεσιτικό γραφείο Melissa Crete properties, εμφανίζει στην σελίδα προβολής της επιχείρησής του το νησάκι της Αγίας Βαρβάρας  να το αναφέρει, να το παρουσιάζει με το όνομά του, Λάμπρος – Lambros island.

Mechanical Solutions

Είναι προφανές ότι πρόκειται περί ακραίας ενέργειας, προσβάλει την παράδοση της περιοχής και είναι κατά κάποιο τρόπο πλαστοπροσωπία, πάντα σε σχέση με την προσπάθεια εμφάνισης του νησιού με το δικό του όνομα.

Δεν γνωρίζω τι απώτερο στόχο έχει αυτή η σκοπούμενη ενέργειά του, το βέβαιο είναι ότι σήμερα παραπληροφορεί μέσω της επαγγελματικής του σελίδας και του δίνει ψευδή χαρακτηριστικά σε σχέση με την πολιτισμική παράδοση της περιοχής.

Σημειώνω εδώ,  ότι η νησίδα βρίσκεται μπροστά όπως προανέφερα,  σε ένα προστατευμένο όρμο, πλαζ εξαιρετικού φυσικού κάλους, η δε ευρύτερη περιοχή είναι μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Στην ουσία βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου των Μαλίων, όμως ανήκει στην  Δημοτική Ενότητα Βραχασίου, στον Δήμο Αγίου Νικολάου και φυσικά γνωρίζετε τις σημαντικότατες αρχαιολογικές ανασκαφές και τα ευρήματά τους τα τελευταία χρόνια στην περιοχή Βραχάσι – Σίσι.

Κύριε Δήμαρχε μετά από όσα σας ανέπτυξα, είναι επείγουσα ανάγκη να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να πράξετε τα δέοντα.

Σημειώνω επίσης, ότι επανειλημμένα και δημόσια καλέσαμε τον συγκεκριμένο κύριο να αποκαταστήσει την αλήθεια με το όνομα του νησιού της Αγίας Βαρβάρας και όχι να συνεχίζει να το ονομάζει με το δικό του όνομα, κάτι που αποτελεί μια μορφή ιδιάζουσας πλαστοπροσωπίας.

Μέχρι και σήμερα που σας γράφω, κάτι τέτοιο ο κύριος αυτός δεν το έχει κάνει,  που σημαίνει πρακτικά ότι κωφεύει σκόπιμα.

Περιμένω τις άμεσες δικές σας ενέργειες

Με τιμή

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button