Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Αυτοδιοικητικές εκλογές – Δήμος Αγίου Νικολάου (του Γιάννη Σουλαδάκη)

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Σε λίγους μήνες γίνονται αυτοδιοικητικές εκλογές, είμαι δημότης Αγίου Νικολάου, έχω γεννηθεί στο Βραχάσι από πάτερα και μητέρα Βραχασιώτες, παραμένω συνεχώς δημότης Βραχασίου και ουδέποτε έχω μεταδημοτεύσει.

Έκανα αυτή την μικρή αναφορά για να στηρίξω τα όσα θα γράψω με τα οποία θα τεκμηριώσω την θέση μου για τις υποψηφιότητες για την Δημαρχία του Αγίου Νικολάου

NOVA

Η ευρύτερη περιοχή του Βραχασίου-Σίσι- Μίλατος, η τρίτη συνιστώσα του Δήμου Αγίου Νικολάου δηλαδή,  έχει αρκετές, ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητες, είναι μια δυνατή πρόκληση για κάθε σοβαρό και με όραμα Δήμαρχο.

Είναι μια περιοχή με τεράστιες και ποίκιλες δυνατότητες, αλλά συγχρόνως  και με τις πιο καθυστερημένες υποδομές, είναι μια περιοχή που μπορεί να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν επιλογές ανθρώπων με μεράκι, με όραμα, με όρεξη, με ταλέντο και περιβαλλοντική ευαισθησία.

Mechanical Solutions

Η περιοχή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, σ ένα μεταίχμιο ανάμεσα στο άλμα της προόδου και της εξέλιξης και ταυτόχρονα της στασιμότητας και της οπισθοδρόμησης.

Το πόσο κρίσιμο και άμεσο  θέμα είναι οι υποδομές σε πολλούς τομείς, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στην ποιότητα ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως όμως σε δίκτυα που θα διευκολύνουν την κτηνοτροφία, τον αγροτοτουρισμό, τον οικολογικό τουρισμό, την γεωργία, την μόρφωση, τον αθλητισμό, κλπ. προκύπτει και ως ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης φαινομένων έρπουσας παραβατικότητας, ποικίλης μορφής, που μόνο με μέσα ανάπτυξης μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί, κυρίως με υποδομές, με δίκτυα επικοινωνίας, οδικά δίκτυα κλπ. διότι είναι γνωστό ότι εκεί που μπορεί εύκολα να πάει, να  έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης, η παραβατικότητα προλαμβάνεται,  δεν αναπτύσσεται και δεν απαιτείται η κατόπιν εορτής καταστολή της.

Δίκτυα και υποδομές που θα δώσουν τις δυνατότητες στον κάθε συνεπή επαγγελματία, είτε είναι αγρότης, γεωργός, κτηνοτρόφος, επιχειρηματίας ,είτε οτιδήποτε άλλο, να αναπτύσσουν τις δραστηριότητες τους και να προοδεύουν.

Η περιοχή μας, είναι ο δεύτερος πόλος τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου  Αγίου Νικολάου μετά την Ελούντα, είναι η είσοδος του νομού Λασιθίου, είναι ο κρίκος σύνδεσης από πολλές πλευρές των δυο νομών, Λασιθίου – Ηρακλείου, βρίσκεται δίπλα στην τουριστική περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, δίπλα στα Μάλια με σημαντικές Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις  πολύ υψηλής  κατηγορίας και ποιότητας, περιοχή  χωρίς τουλάχιστον μέχρι τώρα να έχουν περάσει οι αρνητικές παρενέργειες, που όλοι γνωρίζουμε, της ευρύτερης γειτονικής μας περιοχής.

Είναι η μόνη περιοχή που με την τελευταία απογραφή εμφανίζει δημογραφική άνοδο απ όλο τον Νομό Λασιθίου, οι κάτοικοι διαχρονικά  φιλόπονοι και φιλομαθείς με τις ιδιαιτερότητες και τα ταλέντα τους, έχουν δώσει θετικό παρόν σε όλους τους τομείς, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της επιστήμης, της τέχνης, του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας, της δημόσιας ζωής, των εθνικών και κοινωνικών αγώνων.

Είναι η περιοχή που η φύση της φέρθηκε και της φέρεται πλουσιοπάροχα, φυσικό περιβάλλον, μοναδική χλωρίδα και πανίδα, βουνό, κάμπος, θάλασσα, σημαντικοί χώροι ιστορίας και πολιτισμού, με σημαντικούς φυσικούς πόρους.

Ακριβώς γι αυτό, η περιοχή στο σύνολό της είναι μια πρόκληση, είναι χώρος δράσης, φαντασίας και πρωτοβουλιών,  χρειάζεται κατάλληλους ανθρώπους να την διοικήσουν.

Με βάση λοιπόν αυτούς τους προβληματισμούς μου, που κατά βάση είναι  ένα υπόβαθρο, ένα πρωτόλειο προγράμματος, εκτιμώ ότι από τις εμφανιζόμενες υποψηφιότητες για τον Δήμο Αγίου Νικολάου, η πιο κατάλληλη, η πιο συμβατή με τις θέσεις μου, είναι αυτή του Αντώνη Ζερβού.

Βέβαια η υποψηφιότητα από μόνη της δεν αρκεί, η υποψηφιότητα πρέπει να συνοδεύεται από ικανούς τοπικούς υποψήφιους, ώστε όλοι από κοινού να συνδράμουν στην προσπάθεια, ελπίζω και εύχομαι η τοπική κοινωνία να προτείνει και να στηρίξει τους καλλίτερους, τους κατάλληλους, ως συνεργάτες του Αντώνη Ζερβού.

Προτείνοντας την στήριξη του Αντώνη Ζερβού, δεν σημαίνει ότι επικροτώ στο σύνολο την μέχρι σήμερα στάση του για τα θέματα της ευρύτερης περιοχής μας, Βραχάσι – Σίσι – Μίλατος, οι σημειώσεις μου εξακολουθούν να υπάρχουν, ούτε βέβαια του δίδω λευκή επιταγή για την νέα θητεία.

Όμως στηρίζω  την υποψηφιότητά του, πιστεύω δε προσωπικά, ότι ο νυν Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός με τις ψήφους των συμπολιτών μας, εύχομαι να επανεκλεγεί κι αυτές οι γραμμές που έγραψα, θα είναι οδηγός της στάσης μου απέναντι του σ όλη την διάρκεια της νέας θητείας του ως Δήμαρχου και πάλι του Δήμου Αγίου Νικολάου.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button