ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλόκαστρο: Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν ακόμη δύο πεζοπόροι

Ξυλόκαστρο: Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν ακόμη δύο πεζοπόροι
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν ακόμη δύο άτομα στο φαράγγι του Αγίου Λουκά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ακόμη ένας πεζοπόρος (ο εκπαιδευτής τους) φέρεται να είναι ο μόνος επιζώντας.

Να υπενθυμίσουμε πως χθες, Σάββατο, είχε εντοπιστεί ακόμη ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του και γίνονταν έρευνες για τους άλλους τρεις πεζοπόρους. Και οι τέσσερις ήταν μέλη της ίδιας ομάδας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν η σύζυγος ενός μέλους της ομάδας ανησύχησε γιατί δεν είχε επικοινωνία με τον άνδρα της.

Παρότι οι Αρχές δεν επιβεβαιώνουν πως τα τρία άτομα που βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους είναι νεκρά, το τοπικό μέσο korinthosnews.gr αναφέρει πως εξέπνευσαν και δίνει λεπτομέρειες σχετικά με τις ταυτότητές τους.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η ομάδα αποτελούνταν από ένα ζευγάρι από τη Σιγκαπούρη και δύο Έλληνες, που ήταν ο εκπαιδευτής της ομάδας και ο βοηθός αυτού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα άτομα που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους είναι το ζευγάρι και ο βοηθός, ενώ ο εκπαιδευτής φέρεται να είναι ο μόνος που επιβίωσε.

«Εντοπίστηκαν και ανασύρονται ένα άτομο έχοντας τις αισθήσεις του καθώς και δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους, από δύσβατο σημείο στο φαράγγι του Αγίου Λουκά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας», αναφέρεται σε tweet της Πυροσβεστικής.

Στην επιχείρηση αναζήτησης συμμετείχαν πυροσβεστικοί υπάλληλοι από Π.Υ. Κιάτου, Π.Κ. Ευρωστίνης, 1η και 6η ΕΜΑΚ, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου Θ. Λαρέζος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, Πύραρχος κ. Χρήστος Πλατάς, η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας με επικεφαλής τον διευθυντή, Ταξίαρχο κ. Σπυρίδων Σκλάβο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ