ΕΛΛΑΔΑ

Νέες λεπτομέρειες για την τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους

Νέες λεπτομέρειες για την τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Οι δυο σφαίρες εκφοβισμού που έριξε αρχικά ο αστυνομικός μέσα στο σπίτι στους Αγίους Αναργύρους, έδειξε στις Αρχές το πόσο αποφασισμένος ήταν για το έγκλημα.

Τα σημάδια στον τοίχο ήταν εμφανή και αποδεικνύουν ότι ο 45χρονος πρώτα πυροβόλησε για να τρομοκρατήσει τη γυναίκα και τη πεθερά του, και αμέσως μετά τις σκότωσε πυροβολώντας τη μια στο στήθος τρεις φορές και την άλλη δυο φορές τη στιγμή μάλιστα που προσπαθούσε να ξεφύγει από το δολοφόνο της. Σήμερα η ιατροδικαστής να προχωρήσει επίσημα και σε νεκροτομή για να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ανατριχιαστικό έγκλημα.

Αδίστακτος και ψύχραιμος ο αστυνομικός που αποτελούσε φρουρά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, δεν δίστασε να σκοτώσει με μια σφαίρα στο κεφάλι το μόλις 3,5 ετών κοριτσάκι του.

«Συντετριμμένος» δηλώνει ο Σημίτης για την τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους

Ο 45χρονος δολοφόνος πήγε στην κρεβατοκάμαρα για να βάλει «σφραγίδα» στο αποτρόπαιο έγκλημά του, σκοτώνοντας το ίδιο του το παιδί. Αμέσως μετά γονάτισε στο κρεβάτι και έστρεψε την κάνη κάτω από το στόμα του.

Η μαρτυρία του αδελφού της πεθεράς του ήταν αποκαλυπτική καθώς παρουσίασε την έντονη διαμάχη που είχε ο 45χρονος αστυνομικός με την πεθερά του για την ακίνητή τους περιουσία.

Συγκεκριμένα οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός πίεζε τη μητέρα της γυναίκας του να φύγει από το διαμέρισμά της, που ήταν ακριβώς κάτω από το δικό του, με σκοπό να μεταφέρει εκεί το ιατρείο της η γυναίκα του και άρα να γλιτώνουν ενοίκια. Τα κινητά τηλέφωνα του 45χρονου αστυνομικού αλλά και της γυναίκας του βρέθηκαν στο σπίτι και οι Αρχές θα ερευνήσουν αν υπήρχαν μηνύματα ή κλήσεις που να έδειχναν ακριβώς πώς ξεκίνησε η διαμάχη και αν υπήρχε απειλή από τη πλευρά του δράστη και αυτόχειρα στα μέλη της οικογένειάς του.

Οι εντάσεις και οι τσακωμοί για το θέμα του σπιτιού ήταν συνεχείς και μάλιστα σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες η γυναίκα του αστυνομικού του είχε πει ότι αν συνέχιζε να πιέζει τη μητέρα της για το θέμα του ακινήτου τότε θα ζητούσε ακόμη και διαζύγιο.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι και τη μοιραία μέρα έγινε και πάλι συζήτηση για το θέμα. Άγνωστο όμως για πόση ώρα διαπληκτίζονταν μέχρι να βγάλει το υπηρεσιακό του όπλο και να αρχίζει να πυροβολεί.

Από το 1996 υπηρετούσε στη Βουλή ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αποσπαστεί στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Οι συνάδελφοι του υποστηρίζουν ότι δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα και ότι είχε περάσει και τα ψυχομετρικά τεστ κανονικά το 2011. Όμως όλα αυτά έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το δολοφονικό ένστικτο που φαίνεται ότι είχε μέσα του ο 45χρονος σκοτώνοντας ακόμα και το παιδί του.

Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν ο 45χρονος είχε αφήσει πριν την αυτοκτονία του κάποιο σημείωμα.

Όταν αυτό δεν βρέθηκε, έστρεψαν την έρευνά τους στο πώς βρέθηκαν τα τέσσερα πτώματα και ήταν πια ξεκάθαρο ότι η εγκληματική δράση του άρχισε από το σαλόνι του σπιτιού και τελείωσε στην κρεβατοκάμαρα, όπου σκότωσε το κοριτσάκι του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Πάντως ο ιατροδικαστής διαπιστώνει ότι υπάρχει περίπου μια ώρα διαφορά από τη στιγμή που πέφτει νεκρός ο αστυνομικός σε σχέση με τα υπόλοιπα θύματά του. Έτσι δεν αποκλείεται αφού σκότωσε γυναίκα, πεθερά και παιδί να πέρασε ώρα μέσα στο σπίτι μέχρι να πάρει την απόφαση της αυτοκτονίας του.

Επίσης ο ιατροδικαστής υπολογίζει ώρα θανάτου περίπου στις 2 τα ξημερώματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ