ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άγιοι Ανάργυροι: «Τα είχαν βρει» το 45χρονο θύμα και ο Στεφανάκος - Πού ψάχνουν οι Αρχές

Δολοφονία Άγιοι Ανάργυροι: «Τα είχαν βρει» το 45χρονο θύμα και ο Στεφανάκος - Πού ψάχνουν οι Αρχές
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συγχώρησαν ή όχι, οι φίλοι και συνεργάτες του Γιώργου Λίτσα το γεγονός ότι ενώ ήταν ορκισμένος εχθρός του Βασίλη Στεφανάκου, πριν από μερικούς μήνες είχαν ρίξει γέφυρες και είχαν λύσει τις διαφορές τους; Αυτό είναι ένα από τα πολλά ερωτήματα, τα οποία προσπαθούν να απαντήσουν οι αξιωματικοί που ερευνούν την άγρια εκτέλεση με καλάσνικοφ του 45χρονου χθες στους Αγίους Αναργύρους.

Ψάχνοντας και ερευνώντας το παρελθόν και τη διαδρομή του, οι Αρχές διαπιστώνουν ότι ενώ ανήκε στη μεγάλη ομάδα των ανθρώπων της νύχτας με έδρα τους στον Πειραιά και αποτελούσε για χρόνια μεγάλο αντίπαλο του Βασίλη Στεφανάκου, τα πράγματα πριν από περίπου έξι μήνες, άλλαξαν και ο 45χρονος φαίνεται ότι είχε έρθει σε συνεννόηση με Στεφανάκο τασσόμενος στην ίδια πλευρά του ποταμού.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν ακόμη να απαντήσουν με σιγουριά στο αν συγχώρησαν ή όχι οι παλιοί του συνεργάτες του Γιώργου Λίτσα το γεγονός αυτής της συνένωσης. Πάντως, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είπαν στο CNN Greece: «Τα πράγματα από την ημέρα που μεγάλα ονόματα της νύχτας βγήκαν από τη φυλακή μετά από πολλά χρόνια κράτησης, έχουν πλέον αλλάξει. Οι ισορροπίες και οι συσχετισμοί στη νύχτα δεν είναι δεδομένα και άρα είναι πολλά τα ερωτήματα για το ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του 45χρονου».

Μεγάλο κομμάτι της έρευνας αποτελεί όμως και το ενδεχόμενο η δολοφονία του Λίτσα να ήταν ένα μήνυμα των ανθρώπων της νύχτας στον σηματοδότη που λόγω της μεγάλης οικονομικής άνεσης που διαθέτει ήταν αυτός που έδωσε ένα μεγάλο μέρος ή και όλο το ποσό για το συμβόλαιο θανάτου του ΒΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 45χρονος ενώ είχε πάντα στο παρελθόν μαζί του άτομα για προστασία, το τελευταίο διάστημα δεν είχε κανέναν, ενώ ήταν βέβαιο ότι ούτε χθες το βράδυ είχε μαζί του κάποια άτομα τα οποία θα είχαν αναλάβει την προστασία του.

Πώς έδρασαν οι εκτελεστές – Δεν είχε όπλο το θύμα

Νωρίτερα, νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι εκτελεστές του 45χρονου, που έπεσε νεκρός χτες στους Αγίους Αναργύρους.

Οι Αρχές έχουν πλέον ξεκαθαρίσει ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν τουλάχιστον τρεις και πως επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Μόλις είδαν το 45χρονο θύμα τους να σταθμεύει το αυτοκίνητό του, μάρκας Smart, στην άκρη του δρόμου κινήθηκαν από την αντίθετη κατεύθυνση και σταμάτησαν δίπλα.

Στη συνέχεια, το άτομο που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα κατέβασε το παράθυρο, έβγαλε το καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί τον 45χρονο. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισυνελέχθησαν 11 κάλυκες από το σημείο.

Αμέσως μετά, το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα και οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Αυτό που έχει κάνει μεγάλη εντύπωση στους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι το θύμα ενώ είναι άνθρωπος της νύχτας -και μάλιστα με πολλά ανοιχτά «μέτωπα»- δεν είχε μαζί του όπλο ενώ οι Αρχές δεν βρήκαν όταν έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας το κινητό του τηλέφωνο.

Κρατούν μόνο μια επιφύλαξη μήπως όσο ήταν πεσμένος στο έδαφος, και πριν φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο, κάποιος από τους συγγενείς του να πήρε το κινητό του.

Τρεις αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας περιέγραψαν στους αστυνομικούς τη σκηνή της εκτέλεσης ενώ ένας ιδιώτης γιατρός, ο οποίος περνούσε τυχαία εκείνη την ώρα από το συγκεκριμένο σημείο, προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον αιμόφυρτο 45χρονο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ